GP 250 - 1. kvalifikace

Randy de Puniet pokračuje ve svých kvalifikačních uspěších, Lukáš Pešek poráží rozdílem třídy zkušenějšího Kubu Smrže!

Francouzský jezdec Randy de Puniet získal vítězství v úvodní kvalifikaci, když dokázal jedno kolo zajet za 1:47,117 což znamená stejně jako ve třídě MotoGP nový rekord kvalifikace.
Domácí Toni Elías se raduje po pátečním dni z druhého místa (+0,434) zatímco vedoucí muž šampionátu Manuel Poggiali z místa třetího (+0,944).
Čtvrtý skončil Franco Battaini před pátým Sebastianem Portem, který přivezl do cíle nejlepší stroj Honda. Šesté místo obsadil australský jezdec Anthony West a naopak sedmé místo obsadil jeden z favoritů - domácí Fonsi Nieto. Osmou pozici nakonec uhájil Naoki Matsudo před dotírajícím devátým Roberto Rolfem a desátým Sylvainem Guintolim.
Z našich jezdců se nejlépe dařilo mladému Lukáši Peškovi (1:51,394), který skončil na 20. místě, zatímco Jakub Smrž skončil ještě o dvě pozice za Lukášem (1:52,505). Nejenže Pešek porazil Smrže v ranním tréninku, ale doslova nakládačku musel Jakub skousnout, když byl v kvalifikaci pomalejší o více jak sekundu než Lukáš, který prožívá v této třídě po zranění Jardy Huleše svůj debut. Na velké zamyšlení v případě Kuby Smrže to jistě ji i z hlediska toho, že Lukáš Pešek má na svém kontě na motocyklu třídy 250 ccm odjeté prozatím ve své rozvíjející se kariéře pouze dva závody!!!

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist