GP 250 - 1. kvalifikace

Poggiali potvrzuje vítězstvím v úvodní kvalifikaci svou současnou formu. Naši jezdci na rozhraní druhé a třetí desítky.

Vítězem kvalifikace naší třídy 250 ccm se stal Manuel Poggiali (1:39,229), který na druhé místo odsunul italského jezdce Franco Battainiho (+0,095) jenž se sice v závěru dostal na první místo, ale skvělé předposlední kolo Poggialiho ho opět odsunulo na druhé místo. Třetí pozice patří domácímu favoritu Randy de Punietovi, který za vítězným Poggialim zaostal o 0,112 sekundy. Čtvrtá pozice patří zlepšujícímu se Fonsi Nietovi jenž dokázal porazit a na páté místo odsunout svého týmového kolegu, vítěze posledního závodu Toni Elíase.
Šesté místo dnes bral první jezdec na Hondě Sebastian Porto, který tak potvrdil, že tento okruh bude svědčit spíše rychlým Apriliím. Sedmé místo získal domácí Sylvain Guintoli před osmým Naoki Matsudem a devátým Roberto Rolfem. Desítku nejlepších uzavírá australský jezdec Anthony West.
A co naši jezdci? Jakub Smrž skončil na 20. místě (+2,880) a Jaroslav Huleš na místě 21. (+2,970). Dobré je snad jen to, že na desáté místo chybí našim jezdcům jen jedna sekunda a tak je zde v případě zítřejšího dobrého počasí možnost postupu výsledkovou listinou. Co dodat k výkonu našich jezdců - těžko říct, je to první den a naši se seznamují s okruhem na němž ještě se strojem této třídy nestartovali, ale nedá mi to a musím napsat, že je porazil i Chaz Davies, o kterém jsme si v loňském roce jistě všichni mysleli jak je to slabý jezdec.
Držme však i nadále našim borcům palce a pevně doufejme, že v zítřejší části se oba prosadí na lepší startovní pozice.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist