GP 125 - závod

Martinézovi hoši slavili úspěch, když zvítězil Pablo Nieto a Héctor Barbera dojel druhý.

Hned v prvním kole závodu nejslabší třídy havaroval japonský jezdec Youichi Ui, který s sebou vzal také mladého Marca Simoncelliho. Po tomto pádu zůstal v místě havárie ležet japonský jezdec a tak pořadatelé raději vyvěsili červené vlajky a závod přerušili. Následovala dvacetiminutová přestávka, po které byl závod opět odstartovaný, ovšem již bez japonského jezdce Uie, který byl po tomto pádu odvezený k Dr. Costovi na vyšetření.
Po druhém startu se vytvořila jedenáctičlenná skupina, ze které nejprve vypadl Thomas Lüthi (havárie), poté Steve Jenkner (porucha), a Andrea Dovizioso (vyjetí z tratě) se Stefano Peruginim (havárie). Po Havárii Peruginiho se skupina rozdělila na dvě části, když v té vedoucí, čtyřčlenné, zůstali Pablo Nieto, Héctor Barbera, Alex de Angelis a Daniel Pedrosa.
Boj vrcholil v posledním kole, kdy se o vítězství utkávali především Martinezovi jezdci. Vše bylo rozřešené až na cílové čáře, kde doslova na poslední chvíli dokázal zužitkovat jízdu v závětří Pablo Nieto (41:08,307), jenž zvítězil o 0,022 sekundy před svým týmovým kolegou Héctorem Barberou. Na třetím místě projel cílem Alex De Angelis (0,308) a na čtvrtém, po odpadnutí Peruginiho malinko rezignující, Daniel Pedrosa.
Návrat k Aprilii oslavil pátým místem Arnaud Vincent, jenž ve druhé polovině ujel v cíli šestému Jorge Lorenzovi a sedmému Gáboru Talmacsimu. Po své chybě dojel do cíle na osmém místě Andrea Dovizioso před devátým Simone Corsim a desátým Mirko Giansantim.
Osamělý závod převedl v jedenácté místo Roberto Locatelli, stejně jako Fabrizio Lai svůj závod v místo dvanácté. Bodující patnáctku doplnili třináctý Masao Azuma, čtrnáctý Mika Kallio a letos poprvé bodující, patnáctý Stefano Bianco, jenž tak získal první letošní body pro italskou Gileru.
V celkové klasifikaci si Daniel Pedrosa (175 bodů) zvýšil svůj náskok na druhého Stefano Peruginiho (137) již na 38 bodů. Třetí v celkovém pořadí je Alex de Angelis (124) před Andrea Doviziosem (120) a nyní Pablo Nietem (113).

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist