GP 125 - závod

Stefano Perugini zvítězil v závodě třídy 125 ccm, Daniel Pedrosa si čtvrtým místem upevnil své vedení v celkové klasifikaci.

Z vítězství v závodě třídy 125 ccm se po neuvěřitelném boji stal italský jezdec Stefano Perugini (40:11,124), který v posledních zatáčkách dokázal odvrátit atak nakonec druhého Casey Stonera (+0,212), který byl v tomto závodě dlouho ve vedení a třetího Alexe de Angelise (+0,375), jenž si tak zopakoval umístnění mezi prvními třemi z loňského závodu. Na boj o pódium si jistě brousil zuby i nakonec v cíli čtvrtý Daniel Pedrosa, který však nedokázal v posledním kole vůbec zaútočit.
Páté místo získal po výborné stíhačce Pablo Nieto, jenž v počátku závodu figuroval dokonce mimo bodované umístnění. Pro šesté místo si dojel stejně výbornou jízdou Gábor Talmacsi před sedmým Andrea Doviziosem a osmým Lucio Cecchinellem. Desítku s odstupem doplnili Simone Corsi a Mika Kallio. Pro další body si dojeli Mirko Giansanti, Martco Simoncell, Gioele Pellino a především Héctor Barbera, kterého postihla v závodě penalizace Stop & Go za předčasný start (dozvěděl se to zrovna ve chvíli, kdy jel na prvním místě). Pro poslední bod si po pádech několika (mnoho) jezdců dojel Fabrizio Lai.
V závodě havarovalo mnoho jezdců, mezi kterými byl například také domácí Steve Jenkner nebo Japonec Youichi Ui, ale i švýcarský jezdec Thomas Lüthi, jezdec týmu Elit Grand Prix, který padnul z bodované pozice.
V čele šampionátu je i nadále Daniel Pedrosa (137 bodů), který si opět zvýšil svůj náskok. Na druhém místě je Stefano Perugini (117) před Lucio Cecchinellem (105), Andrea Doviziosem (102) a Steve Jenknerem (98). Thomas Lüthi (48) klesl na dvanácté místo.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist