GP 125 - 2. kvalifikace

Alex de Angelis dnes udržel své vedoucí místo v kvalifikaci na Grand Prix Portugalska.

Z vítězství v kvalifikaci třídy 125 ccm se na okruhu v Estorilu radoval Alex de Angelis, který dokázal nejen zlepšit svůj včerejší čas, ale výkonem 1:45,580 vytvořit nový rekord této dráhy a to i přestože v polovině dnešní kvalifikace přišel o své včerejší, předběžné Pole Position, když ho na chvilku vystřídal německý jezdec Steve Jenkner.
Daniel Pedrosa odstartuje k boji o letošní titul ze druhého místa, když odsunul na třetí místo španělského jezdce Jorge Lorenza. První řadu doplní zkušený Stefano Perugini.
Druhou řadu vytvoří další Španěl Pablo Nieto, který se v dnešní části posunul velkým skokem kupředu výsledkovou listinou, mladý italský jezdec Marco Simoncelli, jeho protipól Gino Borsoi a další z italských mladíku Andrea Dovizioso.
Zajímavá bitva se odehrála mezi Youichi Uiem a Arnaudem Vincentem, tedy mezi jezdcem který byl tím druhým nahrazen v týmu Sterilgarda Racing. Vítězně z této bitvy vyšel japonský jezdec, který se kvalifikoval na dvanáctém místě, jen jedno místo před francouzským Mistrem Světa. Další z jezdců, který někoho nahradil, byl na devatenáctém místě, pády zmítající se, Mika Kallio, jenž nahradil před minulou Grand Prix právě Arnauda Vincenta v týmu KTM-Red Bull.
Po dalším pádu si opětovně zranil svou pravou klíční kost mladý, australský jezdec Casey Stoner, pro kterého se zdá být tento víkend u konce, když dnes nenastoupil ani ke kvalifikaci.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist