GP 125 - 1. kvalifikace

Alex de Angelis zvítězil v první kvalifikaci na sobotní Grand Prix Ria.

Alex de Angelis ze San Marina zvítězil časem 1:58,443 v úvodní kvalifikaci na sobotní Grand Prix Ria. Vynikajícím výkonem se prezentoval maďarský jezdec Gábor Talmacsi (+0,066), který skončil sice překvapivě, ale zcela zaslouženě na druhém místě (potvrdil úspěch v loňském závodě). Třetí místo si v první kvalifikaci třídy 125 ccm připsal španělský mladík Jorge Lorenzo (+0,164) před čtvrtým Gino Borsoiem (+0,369).
Druhou řadu předběžně obsadili další z mladíků, Ital Andrea Dovizioso, dále vedoucí jezdec šampionátu Daniel Pedrosa, který víc jak polovinu kvalifikace vedl, poté sedmý Héctor Barbera a osmý Mirko Giansanti.
Do třetí řady by se po první části kvalifikace postavili nový jezdec mezi vítězi závodů Grand Prix Pablo Nieto, zkušený Stefano Perugini, loňský Mistr Světa Arnaud Vincent a jezdec českého týmu Elit Grand Prix, Švýcar Thomas Lüthi.
Ze zajímavých jmen bych chtěl dále upozornit na "až" třinácté místo Steve Jenknara, sedmnácté Lucio Cecchinella, osmnácté Casey Stonera, devatenácté Youichi Uie a dvacáté Emilio Alzamory.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist