GP 125 - 1. kvalifikace

Na okruhu Sachsenring začaly kvalifikace. Nejrychlejším ve třídě 125 ccm byl Alex De Angelis ze San Marina.

V úvodní kvalifikaci třídy 125 ccm na devátý závod Mistrovství Světa, který se jede na okruhu Sachsenring v Německu, zvítězil Alex De Angelis ze San Marina, který jedno kolo zajel za 1:28,645 a tedy o 0,268 rychleji než dokázal dát svým posledním kolem domácí Steve Jenkner. I přes problém v posledním kole dokázal obsadit třetí pozici španělský jezdec Pablo Nieto (+0,296). První řadu by po dnešním dnu doplnil ještě čtvrtý Mika Kallio, který za vítězným De Angelisem zaostal o 0,342 sekundy.
Páté místo obsadil skvěle jedoucí Thomas Lüthi z českého týmu Elit Grand Prix, který časem 1:29,053 zaostal za vítězem dnešní části o 0,408 sekundy. Šesté místo patří Casey Stonerovi před sedmým Stefano Peruginim a osmým, posledním v provizorní druhé řadě, Danielem Pedrosou, tedy vedoucím mužem světového šampionátu této třídy.
Za tyto jezdce by se po dnešním dnu postavili do třetí řady Italové Mirko Giansanti a Andrea Dovizioso, doplnění o Japonce Youichi Uie a Španěla Héctora Barberu. Aktuální výsledky ze Sachsenringu naleznete v sekci VÝSLEDKY.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist