Giuseppetti k Elitu

První tisková zpráva týmu Elit Grand Prix prozradila nejen nového jezdce namísto Jardy Huleše, ale i několik dalších informací z připravované sezóny 2004.

Tým ELIT Grand Prix Racing a další motoristické aktivity podporované firmou ELIT v roce 2004.
ELIT Grand Prix Racing Team
Tým se v roce 2004 představí v seriálu MS ve třídě 125 se dvěma závodníky. Prvním z nich je Švýcar Thomas Lüthi, druhým je německý pilot Dario Giuseppetti. Thomas Lüthi bude sedlat tovární motocykl Honda, Dario se představí na Hondě s A-kitovým motorem, továrním pérováním a tovární zadní kyvnou vidlicí. Oba motocykly jsou tedy na nejvyšší možné technické úrovni, rozdíl mezi nimi je pouze v rámu, který je tovární v případě motocyklu Thomase. Thomas bude mít navíc tovární podporu od dodavatele pneumatik, firmy Dunlop.
Před časem tým oznámil pravděpodobnou dohodu s českým závodníkem Lukášem Peškem, ale po složitých jednáních nám Lukášův právní zástupce oznámil, že Lukáš nemá zájem u nás závodit.
Thomas Lüthi, který je u nás již známý, vstupuje do nové sezóny s vysokými ambicemi. Dario Giuseppetti patří k nejtalentovanějším německým závodníkům. V loňské sezóně se umístil celkově na 1. místě v Mezinárodním mistrovství Německa ve třídě 125 a v celkovém pořadí Mistrovství Evropy byl druhý. Dariovi je 18 let a loni také absolvoval na divokou kartu závody MS na Sachsenringu a ve Valencii. Thomas a Dario se osobně znají již delší dobu a jsou přátelé. Thomas nastoupí do seriálu MS se startovním číslem 12, Dario se představí s číslem 26.
Tým absolvoval na konci roku 2003 školení ve firmě HRC (Honda Racing) v Japonsku. Zde se celý týden seznamoval s tovární technikou spolu s italským týmem Scot Racing, jehož piloti Dovizioso a Corsi budou také, kromě Lüthiho, sedlat v roce 2004 jako jediní tovární motocykl Honda ve třídě 125.
Nejbližším programem týmu je privátní testování v druhé polovině února ve Španělsku. Další, již oficiální, „IRTA“ testy se uskuteční v termínech 23.-24.3. v Barceloně a 27.-28.3. v Jerezu.
Daniel M. Epp, majitel týmu ELIT Grand Prix Racing
„Tým ELIT Grand Prix vznikl s cílem pozvednout český motocyklový sport a chtěl pomoci nadějným českým závodníkům dosáhnout výrazných úspěchů v MS. V současné době ovšem musíme angažovat zahraniční piloty, protože pomineme-li Lukáše Peška, který se k nám obrátil zády a Jardu Huleše, který nedostal povolení od pořadatele, není v současné době v České republice pilot, jenž by se mohl prosadit v mistrovství světa. Je to škoda, protože tým ELIT Grand Prix patří svým technickým vybavením, znalostmi a zázemím k předním týmům celého startovního pole třídy 125.“
Pavel Vokatý, marketingový ředitel ELIT CZ
„Věřím, že tým v tomto složení dosáhne vynikajících úspěchů. Velmi nás ovšem jako českého partnera mrzí neúčast českého jezdce, především pak průběh jednání s Lukášem Peškem, který jakoby mávnutím ruky zapomněl na partnery, kteří mu v jeho dosavadní kariéře výrazně pomohli. Komunikace s Lukášem probíhala pouze přes jeho právníka a Lukášův nový manažer a sponzor vůbec neprojevili zájem se s námi setkat. Je to velmi negativní zkušenost, která se může promítnout do naší ochoty podporovat další motocyklové sportovce.“
Jaroslav Huleš
Jarda Huleš bude startovat s podporou firmy ELIT v Mezinárodním mistrovství Německa ve třídě Superbike, a to v týmu Kawasaki Deutschland. Zde by měl být pilotem číslo 1 a Kawasaki také projevilo předběžný zájem v případě dobrých výsledků o start Jardy na divokou kartu v závodech MS třídy MotoGP na Sachsenringu a v Brně!
Tomáš Foukal
Tomáš Foukal bude závodit s naší podporou ve třídě sidecar v Mistrovství Evropy, v Mezinárodním mistrovství Německa a velmi nadějně to vypadá také s jeho účastí v některém ze závodů MS!
Michal Bursa
Michala Bursu podpoříme v soutěži BMW Boxer Cup, která probíhá při závodech MS silničních motocyklů. V této atraktivní soutěži, které se účastní řada výborných pilotů, tak bude mít Česká republika také svého zástupce. Mezi další sportovce podporované firmou ELIT patří ELIT Grand Prix Junior Racing Team v Mezinárodním mistrovství Německa silničních motocyklů ve třídě 125, Karel Loprais a Ivo Kaštan v rallye Paříž – Dakar, Jan Štěpán v MČR v sprintrally, Marek Vejražka v MČR v závodech do vrchu, juniorský motokrosový tým Ervína Krajčoviče a v letošní sezóně připravujeme také spolupráci s firmou Blata s cílem vybudovat tým minibike. Mimo motocyklový sport podporujeme také českou nohejbalovou reprezentaci a jsme generálním partnerem MS v nohejbale, které se letos uskuteční v Prostějově.
Tisková zpráva č. 01-2004 týmu Elit Grand Prix Racing Team

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist