Gauloises Fortuna Yamaha

Valentino Rossi získal pro továrnu Yamaha další vítězství, Carlos Checa naopak totálně pokazil závod, od kterého si hodně sliboval.

Valentino Rossi (1. místo)
Vítězství před všemi těmito lidmi je neuvěřitelné. Je těžké vysvětlit co jsem cítil, když jsem slyšel všechny ty davy lidí, které mě povzbuzovali. Musím jim všem poděkovat. Bylo nádherné dnes dvakrát vyhrát. Nejprve to bylo na suchu, kde jsem absolvoval snad třicet nebo čtyřicet předjížděcích manévrů. Každé kolo byla fantastická bitva se Setem, Maxem a Tamadou. Za sucha by bylo se Setem obtížné vyhrát, ale nový závod v dešti nám poskytl neuvěřitelné podmínky. Jet na začátku s hladkými pneumatikami na mokré dráze bylo velmi divné, naštěstí přestalo pršet a tak bylo možné jet tvrdě za vítězství.
Carlos Checa (nedokončil - havárie)
Předjel jsem ve druhé šikaně Capirossiho a poté jsem v následující zatáčce přidal plyn a prohrál s přilnavostí zadního kola. Jsem opravdu hodně zklamaný a nevím co na to říct. Trochu to potlačilo mou morálku. Jediné dobré na tom celém je, že jsem si i nadále udržel páté místo v celkovém pořadí šampionátu. Nyní jedeme do Barcelony, kde je před domácím publikem dobrý výsledek pro mě opravdu důležitý. Doufám, že vše tam půjde lépe.
Jeremy Burgess (hlavní technik Valentina Rossiho)
Po první části závodu, který se nezapočítával, bylo velmi uspokojivé vyhrát druhou polovinu. Vždy se chystáme na náhlý déšť a tak i tentokrát jsme byli připravení. Protože všichni ostatní vzali do druhého závodu hladké pneumatiky, museli jsme je nasadit také. Bylo to trochu lstivé, protože déšť po startu zesílil, ale všichni to zvládli.
Davide Brivio (šéf týmu Gauloises Fortuna Yamaha)
Byl to opravdu divný den, ale s výsledkem. V těchto těžkých podmínkách pracoval Valentino a jeho tým opravdu velmi tvrdě. Myslím si, že všichni si budou tento závod pamatovat ještě hodně dlouho. Bohužel to nebyl dobrý den pro Carlose. On začal z jedenáctého místa na startu a věděl, že to nebude lehký závod. Je naděje, že svou motivaci si může udržet, protože v minulosti odvedl dobrou práci a Barcelona by pro něj mohla být šance.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist