Fuchs Kawasaki Racing

Výborná kvalifikace postavila Nakana do druhé řady, v závodě přišlo však zklamání, nakonec zelený tým vybojoval pouze tři body za třinácté místo Alexe Hofmanna.

Alex Hofmann (13. místo)
Byla to těžká práce, zvláště poté, co jsem po startu prohrál tolik míst. První kolo byla pohroma, bylo to stejné i u Shinyi. Doufám, že nalezneme řešení tohoto problému, protože je těžké dosáhnout vaší rychlosti, když ztrácíte při akceleraci. Jinak jsem byl spokojený, že jsem dokončil závod, hodně jsem si užil závodu s ostatními jezdci. Byl jsem ve skupině s Hodgsonem a Abem, bojovali jsme o desítku. Když jsem předjel Hopkinse, tak jsem ovšem prohrál svůj boj, protože jsem v šikaně vjel do trávy. I přes nedostatek času při testování pneumatik na suché dráze, byla má závodní rychlost dobrá.
Shinya Nakano (nedokončil závod)
Na konci zadní rovinky jsem uslyšel nějaký hluk z motoru a pak mi najednou motor utichl. Věděl jsem, že je závod u konce. Poté, co jsem se kvalifikoval jako pátý, jsem hodně zklamaný. Je to den, na který chci zapomenout. Je jisté, že potřebujeme větší akceleraci, zvláště na okruhu jako je Assen, kde mě každý po startu ujede. Už to je ale zamnou, nyní již pouze myslím na příští závod v Riu.
Harald Eckl (manažer týmu Fuchs Kawasaki Racing)
Po dobrém výkonu v kvalifikaci, je tento výsledek pro nás zklamáním, zvláště pro Shinyu, který měl problém s motorem, jenž mu předčasně vystavil v závodě stop. Alex učinil to nejlepší, co mu situace dovolila, nikdy se nevzdal, a to i když potřebujete pro tento závod velkou rychlost a akceleraci. Starty jsou věc, na kterou se musíme podívat. Potřebujeme našim jezdcům start usnadnit tím, že mírně změníme charakteristiky motoru. Dobré je, že Alex zaznamenal nějaké body a získal mnoho informací k zlepšení do nadcházejících závodů.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist