Fortuna Yamaha po Sepangu

Zatímco Carlos Checa je po Sepangu spokojený, Marco Melandri spokojeností zrovna nehýří.

Carlos Checa potvrdil pátým místem na okruhu Sepang, že mu malajsijské klima mimořádně vyhovuje. Nejdříve se dokázal španělský jezdec kvalifikovat do první startovní řady, ze které nakonec vytěžil jeden ze svých lepších výsledků letošní sezóny, když prohrál boj o čtvrté místo s Nicky Haydenem až v posledních kolech závodu. Tento výsledek udržel Carlose na osmém místě celkové klasifikace šampionátu.
"Měl jsem dobrý začátek, ale okamžitě jsem poznal, že to s motocyklem bude horší než během dosavadní části tohoto víkendu," říkal po dojezdu do cíle Carlos Checa. "Nevím proč tomu tak bylo, ale myslím, že to zapříčinil ranní déšť, po kterém byla chladnější dráha než během kvalifikačních dnů. Neměl jsem tolik přilnavosti jako v kvalifikaci. Snažil jsem se na čtvrtém místě udržet co nejdéle, bohužel mě Hayden před cílem předjel. Problém jsem měl především se zadkem, projevilo se to ke konci závodu při brždění. Nevím co to přesně zapříčinilo, ale je to škoda a to obzvláště po tak zdařilém víkendu. Stejně děkuji mému týmu, který po celý víkend usilovně pracoval."
Méně štěstí něž Checa měl jeho týmový kolega Marco Melandri, kterému se celý víkend nedařilo. Po problémech s přilnavostí skončil zklamaný Melandri v tomto závodě na jedenáctém místě.
"Dnes pouze pokračovaly stejné problémy, které mě pronásledovaly celý víkend," prohlásil smutný Melandri. "Nikdy jsem nenašel dobrou přilnavost a dnes se ještě přidaly problémy s motorem. Byla to konstantní bitva s Hagou na Aprilii, který mě předjížděl na rovinkách téměř v každém kole. Nakonec se mi podařilo udržet se před ním. S jedenáctým místem nejsem spokojený, obzvláště po pátém místě v Motegi minulý víkend. Nyní se však musím dívat dopředu k Phillip Islandu a doufat, že záležitost s přilnavostí se tam vyřeší."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist