Fortuna Gauloises Tech3

Smutek i radost v týmu Hervé Poncharala zavládl po závodě v Motegi, zatímco Melandri dojel pátý, Abe cíl pro poruchu neviděl.

Velmi dobře se v Motegi během závodu představili oba Poncharalovi hoši, tedy italský jezdec Marco Melandri a jeho japonský kolega Norick Abe. Oba se postupně dostali do první pětice výsledkové listiny probíhajícího závodu třídy MotoGP, když Marco jezdil na třetím místě, zatímco Norick následoval jeho motocykl Yamaha na místě čtvrtém. Oba se společně snažili nejen dostihnout vedoucí dvojici, ale i odjet svým soupeřům.
Bohužel pro japonského jezdce přišla polovina závodu a s ní i porucha Abeho Yamahy. Pro domácího jezdce tak přišlo to nejhorší co mohlo – nedokončil domácí závod, na který se celý rok velmi těšil. “Jsem hrozně zklamaný, nemohu k tomu více říci,“ vydal ze sebe nespokojený Abe po závodě.
Druhý jezdec týmu Fortuna Gauloises Tech3, Ital Marco Melandri, přišel o své třetí místo poté, co jej dostihl Troy Bayliss a Alex Barros. V tu dobu na Melandriho zaútočil další z japonských jezdců, Shinya Nakano, který ho po celý závod těsně následoval. Melandri krátce na to podlehl i útokům Baylisse s Barrosem, a tak se nakonec musel spokojit s pátým místem v cíli závodu.
“Od rána mě opět bolely žebra, ne od mého pádu v zahřívacím tréninku, ale od ranního probuzení, bylo pro mne těžké dýchat,“ řekl po závodě Marco Melandri. “První polovina závodu byla dobrá, ale při brždění bylo mému tělu těžce. Asi jsem si vybral špatnou zadní pneumatiku, posledních sedm, osm kol bylo velmi těžké řídit stroj. Dostal jsem se blízko pódia, téměř jsem ho mohl cítit, ale nemohl jsem se tam dostat. Páté místo je dobré, ale pódium je vždy lepší.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist