Fonsi Nieto s novou úlohou

Španěl Fonsi Nieto vystupuje v závěru šampionátu v nové úloze - brání a pomáhá svému týmovému kolegovi.

Španělský jezdec Fonsi Nieto zahájil svou novou úlohu v závodech Grand Prix 250 ccm, kterou je podpora svého kolegy Toni Elíase v boji o světovou korunu. V loňské sezóně tomu bylo zcela opačně, když naopak Elías podporoval svého kolegu v boji o titul s Maco Melandrim.
V malajsijském Sepangu Nieto dobře bránil Poggialiho, když ho v úvodních kolech přibrzdil tak, že mladý Elías byl schopný získat víc jak osmisekundový náskok. K úplné spokojenosti týmu chybělo jen předjetí Poggialiho Nietem v posledním kole závodu. Manuel Poggiali má tak před posledními dvěma závody náskok 25 bodů, když ve hře je stále ještě 50 světových bodíků a tak má tedy španělský jezdec alespoň matematickou šanci stát se letos Mistrem Světa.
“Nejsem opravdu spokojený, protože jsem chtěl Tonimu dnes pomoci ještě více,“ říkal synovec slavného Angela Nieta sr. “Myslím, že jsem mohl Poggialimu odjet, ale to nebyl můj cíl, já ho chtěl zpomalovat. Byl jsem přesvědčený, že ho mohu předjet v posledním kole a zajistit si druhé místo. On mi to však na konci vůbec nedovolil. Má pneumatika byla zcela zničená, málem jsem ani neviděl cílovou vlajku. Pro mě to nebyl špatný závod. Možná jsem ze začátku mohl jet za Tonim, ale věděl jsem, že musím zpomalit rychlost skupiny pronásledovatelů, ve které byl i Poggiali. Zvládl jsem to udělat, snažil jsem se ho však brzdit ještě více, aby nás někteří jezdci co jeli za námi dojeli, ale jejich rychlost byla příliš malá. Nebylo možné ho brzdit neustále a Manuel se stával stále více a více netrpělivý.“
V loňském roce bojoval ve stejné pozici právě Nieto, když o titul přišel v souboji s Marco Melandrim na okruhu Phillip Island v Austrálii a právě nyní je před námi závod v Austrálii a tak se může opakovat historie kdy jezdec týmu Telefonica MoviStar Repsol-YPF přijde o titul s jezdcem týmu MS Aprilia Racing.
“Stále to vypadá, že tým má možnost zvítězit v šampionátu a já učiním vše proto, abych pomohl Tonimu,“ končí Fonsi Nieto svou řeč v tiskovém prohlášení jeho týmu.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist