Foggy jezdil v Sepangu

Britská legenda Carl Fogarty si opět otestoval svůj stroj FP1 na malajsijském okruhu Sepang, tentokráte u příležitosti druhého závodu sezóny Formule 1.

Diváci nedávné Grand Prix Malajsie v závodech Formule 1 měli jedinečnou příležitost vidět také závodní motocykl třídy Superbike, když Brit Carl Fogarty v rámci prezentace předvedl stroj FP1. Samotný Foggy již v lednu letošního roku testoval se svým týmem Foggy Petronas Racing tento stroj na okruhu Sepang, ale jak přiznal po své ukázkové jízdě, byl nyní trochu nervózní. “Všichni jezdci Formule 1 stáli u boxové zdi, kolem okruhu bylo hodně diváků“, říkal Fogarty. “Bylo opravdu výborné pochlubit se s FP1 v Malajsii, není to často kdy můžete jezdit na takto vysoce postavené události.“
Foggyho nervozita se pochopitelně odrazila i do jeho časů na jedno kolo, ale jak sám říkal, časy pochopitelně při této příležitosti nebyly tím správným cílem. “Změnili jsme nastavení stroje pro mé jezdecké požadavky a tak jsem se na stroji nakonec cítil již lépe. Můžu však říci, že ještě nikdy jsem nejezdil v tak ohromném vedru“, dodal jezdec jenž za svůj výkon na okruhu Sepang sklidil v paddocku Formule 1 uznání, když všude zaznívali hlasy typu, že tým Foggy Petronas Racing dokázal ve velmi krátkém období z absolutně nového motocyklu učinit konkurenční motocykl. Lidé v depu se také shodli na tom, že vystoupení Foggyho bylo nádherné doplnění programu Formule 1.
Fogarty se během nedělního dne také setkal se zástupci týmu Sauber, ale také například s malajsijským premiérem nebo s prezidentem společnosti Petronas.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist