Foggy a jeho nejlepší závod

Za nejlepší závod označil Carl Fogarty nedělní počínání jeho týmu, který "hodoval" v italské Monze.

Jako nejlepší výsledek historie týmu označil nedělní závody v Monze Karl Fogarty, čtyřnásobný Mistr Světa třídy Superbike. Jeho jezdci Troy Corser a Chris Walker skončili oba závody v elitní desítce výsledkové listiny, kdy zejména druhý závod znamenal pro Foggyho tým bodové žně. Před závodem na superrychlém okruhu v Monze se výkonnostně pomalejším motocyklům Petronas FP1 mnoho šancí nedávalo, Foggyho týmu se však po odchodu Švýcara Suttera nesmírně daří a co víc, začíná sbírat stále lepší a lepší výsledky.
"V jisté nadsázce bych mohl říci, že to bylo pro náš tým nejúspěšnější kolo šampionátu," říkal majitel týmu Foggy Petronas Racing. "V jiných kolech, kde jsme dosáhli na pódium, jsme se vždy spoléhali na výkony jezdců a na počasí. Tentokrát opět jezdili dobře jezdci, ale motocykl pracoval lépe než jsem očekával. Myslel jsem si, že budeme muset hodně bojovat o umístnění v první desítce a tak je absolutně fantastické mít čtyři umístnění v první desítce. Řekl bych, že toto je za poslední rok největší krok vpřed. Je to dobrý začátek pro nový vývojový tým Petronasu.“
Pouze tři body za jedno třinácté místo získal tento tým při své první návštěvě Monzy, která proběhla v loňské sezóně. V neděli dokázal jen Troy Corser získat na nejrychlejším okruhu všech Mistrovství Světa rovnou 18 bodů za deváté, resp. páté místo.
"Myslím si, že motocykl zde byl nejlepší jaký mohl být," říkal po závodech Troy Corser. "Když jsem se podíval na telemetrii po prvním závodě, zjistil jsem, že Chris brzdí později. Rozhodl jsem se tedy také ke změně brzdných bodů. Během tohoto víkendu jsem měl pouze minimum problémů a oba motocykly byly také lepší než jindy. Toto byl vždy pro mě nejtěžší závod, nyní tedy mám dobrý základ k pohybu vpřed."
Úspěšný byl v Monze také druhý jezdec týmu Foggy Petronas Racing. Brit Chris Walker během dvou závodů získal za osmé a sedmé místo pouze o jeden bod méně, než dokázal zaznamenat jeho týmový kolega.
[Walker hovořil o závodech ještě před diskvalifikací Chrise Vermeulena ze druhého závodu]. Motocykl jel po celý víkend opravdu dobře, mám respekt před novým vývojovým týmem," pochvaloval si svůj stroj Chris Walker. "S prvním závodem jsem byl spokojený, ale pokud bych po startu neztratil, mohlo to být ještě lepší. Ve druhém jsem měl dobrý start, ale byl jsem před první zatáčkou naopak možná trochu opatrný. Stál jsem totiž na špatné straně startovního roštu. Nakonec jsem také zvládl postoupit o několik pozic."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist