FIM dnes zveřejnila nová pravidla

Nová pravidla pro GP a WSBK dnes zveřejnila Mezinárodní motocyklová federace FIM. Například na startovním roštu třídy MotoGP budou stát v jedné řadě pouze tři jezdci.

Několik zajímavých novinek v pravidlech pro závody Grand Prix dnes zveřejnila FIM. Zřejmě nejzajímavější je úprava startovního roštu pro závod třídy MotoGP, který se od letošní sezóny mění ze čtyřčlenné řady na trojčlennou. Od Welkomu budou tedy v jedné řadě startovního roštu třídy MotoGP stát pouze tři jezdci (z důvodu bezpečnosti). Třídy 125 a 250 ccm budou i nadále se čtyřmi jezdci v jedné řadě.
Další výraznou změnou je zavedení trestu "projetí boxovou komunikací". Tento trest se bude udělovat jezdcům, kteří se dopustí nějakého prohřešku vůči pravidlům během samotného závodu. Neuvidíme tedy takovou situaci, kdy Valentino Rossi dostal deset sekund penalizace ke svému času jako na australském Phillip Islandu. Po závodě však může postižený jezdec dostat ještě i další trest (zastavení činnosti, pokuta, atd.).
Pokud jezdec předjede druhého jezdce pod žlutou vlajkou, může se trestu vyhnout tím, že zdvihne ruku a pustí předjetého jezdce před svůj stroj.
Více o změnách v pravidlech v zítřejším, odpoledním článku.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist