Euronics Arenacross 2006

Už jen několik desítek hodin dělí motoristické fanoušky od velkolepých zážitků, které jim tuto sobotu a neděli naservíruje pod střechou Sazka Areny mezinárodní Euronics Arenacross Praha 2006.

Definitivní podobu po několika nezbytných korekturách doznala startovní listina hlavního závodu Euronics Intercross, skrývající u nás známou třídu Open. V dresech exkluzivního Euronics Gold Teamu pojedou esa v podobě Američanů Thomase, Oehlhofa, Fina Kovalainena a v posledních dvou letech v brněnské hale Rondo triumfujících francouzských borců Letelliera a Vanniho. Sestavu Pap Oil Teamu tvoří Čechoameričan Dostal a jeho zámořský krajan LaPaglia, za čest Akuna Teamu bude po boku Kanaďana Facciottiho bojovat u nás hodně populární Jihoafričan Dugmore, mj.v roce 2004 vítěz Ronda. Na atraktivní hlíněné trati uvidí diváci létat i logo Českých motocyklových novin, jejichž reprezentace v Sazka Areně se ujal Američan Nye za řídítky oranžové KTM. Jednadvacetiletý rodák z Kalifornie rozhodně nepatří k žádným ořezávátkům, motokrosům a superkrosům se věnuje od roku 1992 s několika pozoruhodnými výsledky v nabitých závodech zámořských seriálů. Čerstvým přírůstkem Euronics Intercrossu se v posledních hodinách stal Dán Jorgensen, který tak počet zúčastněných států navýšil na úctyhodnou čtrnáctku.
„Skvělou konkurencí se Sazka Arena hned napoprvé zcela vyrovnává špičkovým závodům v západní a jižní Evropě. Praha bude o tomto víkendu bez nadsázky halovým motokrosovým centrem,“ spokojeně konstatuje Jan Juřička z pořádající Agentury Forsage. Za pravdu mu dává i další pohled do startovní listiny, v níž vedle už zmíněných jezdců figurují i Australan Ham, Kanaďané De Haan a Montes, německý halový štírek Siegl, Ital Dami, Belgičané Wybo a Desalle, Rakušan Mauser, Maďar Nemeth, Francouzi Berthomé a Richier, americkou jezdeckou sílu doplní navíc ještě Siebler a Plotts. Jasní jsou už i Češi, kteří se tváří tvář zahraničním hvězdám postaví s bojovně naladěným čelem: kromě opor Bartoše, Brabce a Michka se na start postaví také Máca, Bittner, Stašek, Kostelecký, Polívka a motokrosařský volnomyšlenkář Rožec.
Většina tuzemských a slovenských elitních jezdců v čele s Žeravou, Kadlečkem, Čadkem, Votroubkem, Čepelákem, Neugebauerem a Bučencem nastoupí na strojích Thumpstar v závodě Pap Oil Pitbike, do kterého se přesunul i Dobeš a účast potvrdili i motokrosařští veteráni Kovář a Krajčovič.
Osm amazonek se střetne ve vyřazovacím motokrosovém sprintu Akuna Lady Challenge, jehož hlavní favoritkou by měla být Jihomoravanka Bártová, celkově dvaadvacátá v letošním premiérovém Světovém poháru motokrosařek.
Bombu v závěru sobotního i nedělního pořadu odpálí freestylová exhibice Američana Harta v sedle pitbiku a spolu s ním i „banda“ českých BMX specialistů. V jejich bloku hodlá sedmnáctiletý Beran poprvé u nás v hale předvést dech beroucí Fronte flip, nebo-li salto dopředu.
Role moderátorů dvoudenního programu se ujmou Patrik Hezucky (Rádio Evropa) a Jiří Holzel z ČT Praha.
Předprodej vstupenek končí v pátek, vstupenky pak budou k mání přímo v pokladnách Sazka Areny. „Diváci se nemusí bát přijet, lístků máme v zásobě dost. Provoz pokladen začne v sobotu v 15 hodin a v neděli už hodinu před polednem,“ připomíná Juřička.
Z časového harmonogramu
Sobota 4.11.2006: 17.00 h. Otevření haly veřejnosti 19.00 h. Zahájení závodu
Neděle 5.11.2006: 13.00 h. Otevření haly veřejnosti 15.00 h. Zahájení závodu

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist