ESTORIL - IRTA testy (3.)

Na okruhu Estoril po jednodenní přestávce opět burácely motory těch nejrychlejších motocyklů. Na okruhu Estoril pokračovaly IRTA testy třídy 250 ccm a MotoGP.

Testování na okruhu Estoril narušil silný déšť a mnoho jezdců tak vyjelo jen k několika kolům. Například Carlos Checa absolvoval pouze sedm kol a přesto zajel nejlepší čas dne před dvojicí jezdců továrny Aprilia Noriyuki Hagou a Colinem Edwardsem II. Čtvrté místo patřilo skvělému Lorisu Capirossimu před pátým Marco Melandrim, který se dnes stal jednou z mnoha obětí přívalu vody, když havaroval již ve druhém kole po polední pauze. "Nejsem si docela jistý jak se to stalo, jel jsem dost pomalu", říkal Macio o své havárii, při které utrpěl zranění ramene, které zřejmě donutí Macia přerušit testování a absolvovat rychlou rehabilitaci. "Nejprve to vypadalo velmi vážně, ale nyní mě to už ani tolik nebolí.", říká Melandri poté co se dozvěděl, že nedošlo ke zlomenině, ale k silnému pohmoždění ramenních vazů.
Nejlepší jezdci dnešního dne - třída MotoGP: 1. Carlos Checa (ESP) Yamaha – 1:42.123
2. Noriyuki Haga (JPN) Aprilia – 1:42.822
3. Colin Edwards II. (USA) Aprilia – 1:43.171
4. Loris Capirossi (ITA) Ducati – 1:43.742
5. Marco Melandri (ITA) Yamaha – 1:43.893
Malé díry mezi jednotlivými dešťovými mraky dokázal využít nejlépe francouzský jezdec Randy de Puniet, který byl dnes mezi jezdci třídy 250 ccm nejrychlejší. Druhý byl dnes španělský pilot Toni Elías před italským borcem Roberto Rolfem, který i přes své umístnění řešil problém s havárii jenž se naštěstí obešla bez následků.
Do uzávěrky tohoto článku agentury nevydaly umístnění našeho jezdce Jakuba Smrže.
Nejlepší jezdci dnešního dne - třída 250 ccm: 1. Randy de Puniet (FRA) Aprilia – 1:43.625
2. Toni Elías (ESP) Aprilia – 1:44.994
3. Roberto Rolfo (ITA) Honda – 1:45.010
4. Fonsi Nieto (ESP) Aprilia – 1:45.565
5. Anthony West (AUS) Aprilia

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist