ESTK Oschersleben - 2. kvalifikace

Dvakrát přerušená kvalifikace dala definitívní pořadí pro postavení jezdců při zítřejším startu do závodu Mistrovství Evropy třídy Superstock.

Sobotní program na německém okruhu Oschersleben zahájila druhá kvalifikace na závod evropského mistrovství třídy Superstock, která byla dvakrát přerušená kvůli haváriím jenž následovali po náhlém dešti a tak v celkovém pořadí páteční části došlo jen k několika změnám.
Vítězem se stal domácí jezdec Stefan Nebel (Suzuki GSX-R1000) a to i přestože dnes vůbec nevyjel ke kvalifikaci, jeho včerejší čas 1:31,188 totiž nikdo z jezdců dnes nepřekonal. Jako druhý se zítra na startovní čáru postaví italský jezdec Lorenzo Lanzi na stroji Ducati 999S před třetího Gianlucu Viziella (Yamaha YZF R1) a čtvrtého Michele Fabrizia (Suzuki GSX-R1000).
Druhou řadu následně vytvoří Lorenzo Alfonsi (Yamaha YZF R1), který se jako jediný z první desítky dokázal dnes ještě před deštěm zlepšit a postoupit tak o jedno místo oproti pátečnímu výkonu. Dále se do druhé řady postaví Ilario Dionisi, Alex Martinez a Pierrot Vanstaen (všichni Suzuki GSX-R).
Třetí řadu vytvoří další Italové Ayrton Badovini (Ducati 999S) a Massimo Bisconti (Yamaha YZF R1) společně s Jamesem Ellisonem, který tak odvrátil hrozbu neúčasti v závodě po včerejší diskvalifikaci. Poslední ve třetí řadě bude španělský jezdec Jose Manuel Hurtado Ruiz na stroji Suzuki GSX-R1000.
Naši jezdci se dnes nezlepšili a tak Matěj Smrž odstartuje do závodu z 26. pozice a Tomáš Mikšovský, který dnes ukončil kvalifikaci po své havárii, z pozice označené číslem 28.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist