Elit GP spolupracuje s Intermotem

Tým Elit Grand Prix zahájil dnes spolupráci s úspěšným týmem KL Intermoto. Tuto spolupráci vystihuje logo Elitu na motocyklech Honda CBR 1000RR hradeckého týmu.

Český tým Elit Grand Prix absolvoval přednedávnem testování na španělském okruhu Cartagena, kde se jeho jezdci Thomas Lüthi a Dario Giuseppetti snažili seznámit s novým materiálem. Zatímco se německý Ital a syn majitele kaváren "Caffe Giuseppetti" seznamoval s letošním A-kitem od Hondy, švýcarská naděje českého týmu Thomas Lüthi testoval plně tovární stroj Honda RS 125W. Tento stroj si můžete od zítra do neděle prohlédnout na pražské výstavě Motocykl 2004, kde je vystaven společně s motocyklem Valentina Rossiho Honda RC 211V ve stánku Hondy.
"Otestovali jsme veškerou techniku, jak Thomasův tovární stroj tak i Dariovu motorku," vzpomíná na úvodní testování letošní sezóny Jiří Škrlant z týmu Elit Grand Prix. "Vyskytly se nějaké drobnosti, které je potřeba ještě doladit, přesto jsme velice spokojení. Časy, které naši jezdci zajeli, odpovídají zhruba tomu co jsme od nich očekávali. Thomas nás překvapil, že na okruhu, na kterém jel poprvé, zajel takhle dobrý čas /1:38,2 - poz. Racing/. Thomas je z motorky úplně nadšený, říká, že se to nedá porovnávat se standardní motorkou. Vše je lepší, vše co se týče rámu, geometrie, motorka prý úplně bezproblémově zatáčí. On sám říkal, že to je podobné jako na minibiku. Když si vzpomene, že teď zatočí, tak to teď zatočí. Když je překlápěčka levá-pravá, tak to překlopení okamžitě reaguje. Žádná velká práce, poslouchá to. Takže jsme všichni velmi nadšený, teď přijdou IRTA testy a v nich srovnání se světovou špičkou," doplňuje Jirka Škrlant, který také vysvětluje, že tým Elit Grand Prix již absolvuje pouze oficiální IRTA testy a po nich již první závod ve Welkomu.
"Teď již pouze IRTA testy a pak Welkom. Vloni byly dřív, letos se jedou až na konci měsíce. Do Welkomu nám odjíždějí bedny již 2. dubna a tak když se 30. března vrátíme z testů, budeme mít pouze pár dní na zabalení materiálu do beden," vysvětluje Jiří Škrlant.
Tým Elit Grand Prix zahájil tento týden také novou aktivitu, kterou vstupuje do čtyřtaktních závodů motocyklů. Od tohoto týdne, přesněji od dnešního dne, se na motocyklech hradeckého týmu KL Intermoto objevilo logo právě jediného českého týmu, který úspěšně bojuje již několik sezón v nejprestižnějším šampionátu.
"Od pražské výstavy se na motocyklech týmu KL Intermoto objevila samolepka s naším logem," vysvětluje Jiří Škrlant vstup Elitu do čtyřtaktních kategorií. "Není to přímo, že bychom ten tým sponzorovali, ale je to spíše spolupráce dvou týmů. Dohodli jsme se, že oba týmy budou spolu spolupracovat. Jeden z důvodů této spolupráce je to, že nás pořád tíží to, že nemáme českého jezdce a tak se chceme nějakým způsobem věnovat českým jezdcům. Myslím, že Tomáš ukázal, že umí jezdit. Také nás spojuje stejná značka. Jak manažer našeho týmu, tak Joska Kubíček, si spolu rozumějí. Dohodly se podmínky a spolupráce se začala rozvíjet. Jak jsem řekl jedná se o společnou práci a ne o finanční podporu, která by ostatně již nebyla možná, protože jsou již hotové rozpočty pro tuto sezónu. Nabízíme týmu technickou pomoc, kterou můžeme získat našimi kontakty na techniky HRC."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist