Edwards s Hagou pojedou osmihodinovku

Továrna Yamaha oživí při letošním osmihodinovém závodě Mistrovství světa Endurance, který se bude konat 30. července v japonské Suzuce, tým, jenž v roce 1996 slavil v tomto klání vítězství.

Továrna Yamaha oznámila, že její jezdec týmu Camel Yamaha Colin Edwards se společně se superbikovou hvězdou Noriyuki Hagou zúčastní pátého závodu Mistrovství světa Endurance, který se koná poslední červencový víkend na okruhu Suzuka v Japonsku. Továrna Yamaha tak spojila dohromady opět jezdce, kteří pro ní již v roce 1996 získali triumf v tomto prestižním klání.
Celkem tři tovární týmy představí Yamaha při osmihodinovém závodě, kde právě v tom prvním, s názvem Yamaha Blue Racing, bude Edwards s Hagou. Colin Edwards se již třikrát radoval z vítězství v závodě Mistrovství světa Endurance na okruhu Suzuka, se superbikovým strojem dokonce dvakrát získal titul Mistra světa (to však s Hondou VTR 1000 SP2). Vytrvalostní závod v Suzuce nebude novinkou ani pro Noriyuki Hagu, který však v tomto závodě naposledy startoval v roce 2001. Narozdíl od Edwardse však Haga dokonale zná superbikový speciál YZF R1, vždyť právě s tímto strojem je nyní na druhém místě mistrovství světa.
Druhým továrním týmem Yamahy bude při závodě EWC v Suzuce YSP Racing Team, který v sedle stroje Yamaha YZF R1 SP představí domácí hvězdu superbikového šampionátu Japonska Katsuyuki Nakasuga a nováčka letošního mistrovství světa Shinichi Nakatomiho (Yamaha Motor France – Ipone).
No a konečně třetím týmem s plnou tovární podporou bude Team Cha-llenger, jenž bude stejně jako formace YSP Racing podporován především sponzorem PRESTO Corporation. V sedle této Yamahy bude velmi zkušený Norihiko Fujiwara, který se závodu na osm hodin v Suzuce představuje téměř nepřetržitě od roku 1992. Fujiwara se bude střídat se supersportovým šampiónem země vycházejícího slunce Nobuyuki Osakim.
Do Japonska se pochopitelně vydá i mnoho permanentních týmů Mistrovství světa Endurance, včetně aktuálně druhého týmu Yamaha Austria Racing a pátého týmu v celkovém pořadí Yamaha Phase One Endurance.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist