eBoss má po prvních testech

Eric Bostrom absolvoval v americké Daytoně první testy se strojem Ducati 999.

Lasvegaský jezdec Eric Bostrom má po prvním testování na novém stroji Ducati 999, když včera absolvoval první ze tří dnů testování pneumatik Michelin na floridském okruhu Daytona v USA. V nové červeno-oranžové kombinéze, tradičně s hvězdami a pruhy, se eBoss proháněl po okruhu, na kterém v březnu příštího roku začne další ročník AMA Chevy/Truck U. S. Superbike a kromě nového motocyklu poznával i nový tým a nové, italské techniky.
"Je to opravdu zábavná jízda," svěřoval se na konci dne Eric Bostrom. "Daytona je velmi těžká na učení s novým motocyklem, protože je to zcela odlišný okruh od těch, na kterých jezdíme. Všechno je zde jiné, od pneumatik až po dlouhou rovinku. A moje první pocity z tohoto motocyklu? Je to opravdu snadné. Ihned jsem přemýšlel jak můžu najíždět do zatáček rychleji. Motocykl na výjezdech opravdu drží. Uprostřed zatáčky je to snad nejsnadnější motocykl, na kterém jsem kdy jezdil. Učím se do zatáček najíždět. Vše vypadá velice dobře."
eBoss jezdil doposud pneu Dunlop, stejně jako absolutní většina amerických jezdců ve své domovině. Nyní se vedle nového motocyklu seznamuje Eric i s novými pneumatikami, protože tovární tým Ducati Austin používá pochopitelně pneu Michelin.
"Z pneumatik mám již dobrý pocit," říká Bostrom po několika kilometrech strávených během prvního dne testování. "Myslím, že největší hádanka pro zdejší závod bude výdrž pneumatik během 57. kol," doplňuje jezdec, který si je vědom, že doposud nikdy slavný závod na 200 mil v Daytoně nevyhrál jezdec na stroji Ducati. "Slyšel jsem o tom. Byla by to specialita. Bude zde množství týmů s velkou historií. Říkat, že přijedu a vyhraju se mi nezdá jako dobré vyjádření. Pojedu zde však se svou závodní tváří. Myslím, že po dalších testech budu vědět více."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist