Dutch TT 250 - 2. kvalifikace

Manuel Poggiali zajel nový rekord okruhu a zaslouženě zvítězil v kvalifikaci na závod třídy 250 ccm. Náš Jakub Smrž se propadl oproti včerejší části o šest pozic a odstartuje ze šesté řady.

Nový kvalifikační rekord padl i ve třídě 250 ccm a jeho autorem byl vítězný Manuel Poggiali, který jedno kolo dokázal zajet za 2:04,050 a o 0,536 sekundy odsunout na druhé místo Randy de Punieta. Třetí skončil Toni Elías (0,662) a čtvrtý Fonsi Nieto (0816), který se jako jediný z oficiálních jezdců dnes nedokázal zlepšit.
Ná páté startovní místo se postaví Sebastian Porto před šestého Sylvaina Guintoliho, sedmého Franco Battainiho a osmého Roberto Rolfa. Devátý dnes skončil Anthony West a desátý Naoki Matsudo.
Náš Jakub Smrž zahájil den ranním zlepšením pod 2:08, odpoledne se však dlouho trápil a své nejrychlejší kolo, které znamenalo zároveň i pokoření včerejšího maxima, zajel až v samém závěru, přesto ho několik setinek zlepšení nedokázalo posunout ve výsledkové listině a protože několik jezdců bylo dnes ještě rychlejších, odstartuje Kuba do zítřejšího závodu z pro něho letos časté, šesté řady. Čas 2:08,128 určil Kubovi 21. místo.
Na krátkou a jednoznačnou otázku - co se dělo - odpověděl Jakub Smrž "nevím, nic nefungovalo, jdu to řešit." Popřejme tedy Kubovi úspěšné odhalení příčin, proč nešlo jet s motocyklem rychleji a těšme se, že náš jezdec v zítřejším Warm Upu nalezne konečné řešení nastavení svého stroje, které mu o několik hodin později přinese další body do celkového hodnocení šampionátu.
Aktuální a kompletní výsledky kvalifikace v Assenu naleznete v sekci VÝSLEDKY.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist