Dutch TT 125 - závod

Steve Jenkner vítězí v závodě třídy 125 ccm, který se jel za velkého přísunu vody.

Obloha se na Assenem zatáhla a spustil se vydatný déšť, který na start prvního závodu přivedl jezdce třídy 125 ccm. Po bezchybné jízdě zvítězil v nejslabší třídě stylem start-cíl německý jezdec Steve Jenkner (42:25,609), který se tak radoval ze svého prvního triumfu v kariéře Grand Prix.
Po pádu Caseye Stonera se ujal druhého místa španělský jezdec Pablo Nieto, který tuto pozici udržel s přehledem až na cílovou čáru (+11,189), když za svými zády zanechal svého týmového kolegu a krajana Héctora Barberu (+24,683), pro kterého to bylo první pódium v jeho účinkování v Mistrovství Světa.
Jako čtvrtý projel cílem japonský jezdec Youichi Ui, který s velkým náskokem odsunul na pátou pozici Stefano Peruginiho. Šesté místo si po nesnázích již během zaváděcího kola, kdy havaroval, vybojoval Alex de Angelis, který doslova až v posledních kolech odsunul na sedmé místo švýcarského jezdce Thomase Lüthiho, tedy jezdce našeho týmu Elit Grand Prix.
Pro osmé místo a tím i upevnění vedení (protože Cecchinello opět nebodoval) si dojel další španělský jezdec Daniel Pedrosa před devátým Gáborem Talmacsim a desátým Andrea Doviziosem. Jedenácté místo vybojoval Mika Kallio před dvanáctým Simone Corsim, třináctým Gino Borsoiem a čtrnáctým Fabrizio Laiem, jenž tak přivezl první světové body pro italskou továrničku Malaguti. Pro poslední bod si dokroužil Mirko Giansanti.
Na čele celkové klasifikace je stále Daniel Pedrosa (124 bodů), který svůj náskok již zredukoval na 26 bodů, když na druhé místo postoupil dnešní vítěz Steve Jenkner (98). Dnes šestnáctý Lucio Cecchinello klesl na třetí místo (91) před čtvrtého Stefano Peruginiho (76) a pátého Andrea Doviziosu (73). Thomas Lüthi postoupil o jedno místo a nyní mu patří devátá pozice a 48 bodů.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist