Dutch TT 125 - 1. kvalifikace

Alex de Angelis zvítězil v dnešní první kvalifikaci na sobotní závod v holandském Assenu.

Vítězem první části kvalifikace nejslabší třídy se stal Alex de Angelis ze San Marina, který ze slunečného počasí dokázal objet jedno kolo na dlouhém Assenu za 2:11,398 minuty. Alex tak zanechal na druhém místě o 0,234 sekundy Caseye Stonera a na třetím o dalších 0,068 sekundy japonského jezdce Youichi Uie. První řadu by po dnešním dnu doplnil mladý Héctor Barbera, který zajel své nejrychlejší kolo o 0,343 sekundy pomaleji než vítězný de Angelis.
Páté místo si dnes vybojoval další španělský jezdec Jorge Lorenzo před naopak finským Mikou Kalliem. Sedmou pozici získal Němec Steve Jenkner, osmou Gino Borsoi a devátou Marco Simoncelli, který tak jen potvrdil, že okruh Assen dobře zná ze svého působení v Mistrovství Evropy, kdy zde v loňském roce dokázal zajet na druhém místě. Desítku nejlepších doplnil další italský jezdec Andrea Dovizioso před až jedenáctým Danielem Pedrosou, dvanáctým Pablo Nietem, třináctým Lucio Cecchinellem a čtrnáctým Stefano Peruginim.
Český tým Elit Grand Prix obsadil zásluhou Thomase Lüthiho 19. pozici, když mladý, švýcarský jezdec zaostal za de Angelisem o 1,969 sekundy.
Aktuální a kompletní výsledky kvalifikace v Assenu naleznete v sekci VÝSLEDKY.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist