Dunlop omezuje účast v AMA SBK

Dunlop nedávno prohlásil, že do šampionátů AMA Superbike a AMA Formula Xtreme přestává dodávat speciální kvalifikační pneumatiky.

Pneumatikářská společnost Dunlop oznámila u příležitosti startu slavného závodu Daytona200, že v letošní sezóně nebude dodávat do šampionátu AMA Superbike a AMA Formula Xtreme speciální kvalifikační pneumatiky. Toto rozhodnutí vstoupí v platnost hned od prvního závodu sezóny, tedy od 62. Daytony200.
Toto rozhodnutí vzniklo na základě diskuze mezi Dunlopem a předními týmu AMA Superbike na konci loňského roku. “Je to vše otázka ceny a poskytnutí týmům další čas na hledání optimálního nastavení motocyklů během všech tréninků a kvalifikaci“, říkal pan Jim Allen, silniční závodní manažer Dunlop. “Při naší výroční schůzi jsme nadhodili toto téma. Všeobecná shoda panovala v tom, aby žádný z týmů neměl přístup ke speciálním kvalifikačním pneumatikám“, dodal Allen jenž zároveň podotkl, že rozhodnutí bylo konzultováno s jejich anglickou divizi a také to, že jedna kompletní zásoba kvalifikačních pneumatik je doposud připravená v jejich americkém skladu v Buffalu.
Dunlop dodává své produkty většině týmů z AMA Superbike a AMA Formula Xtreme po celou dobu těchto šampionátů. Během 27. let šampionátu AMA Superbike, sedmnáctkrát vyhrál Dunlop šampionát z toho posledních 13 let v jedné řadě.
Jediným jezdcem na továrním stroji a na jiných pneumatikách než je Dunlop bude v letošní sezóně Larry Pegram jehož stroj Ducati 998RS obouvá francouzský Michelin, který jezdci poskytne plnou podporu a tedy i kvalifikační pneumatiky. Bude tedy otázkou, zda letos někdo dokáže překonat kvalifikační rekordy na některém z amerických okruhů.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist