Dunlop a Michelin půjdou k soudu

FGSPORT dnes oficiálně oználila, že exkluzivním dodavatelem pneu pro roky 2004 a 2005 bude pouze fyrma Pirelli. Firmy Dunlop a Michelin připravují žaloby proti FGSPORT kvůli rozhodnutí o jejich vyřazení ze seriálu WSBK.

Promoter závodů Mistrovství Světa Superbike - společnost FGSPORT dnes oficiálně oznámila, že pro rok 2004 a 2005 se stane výhradním dodavatelem pneumatik pro třídy Superbike, Supersport a Superstock výrobce pneumatik Pirelli.
Na zprávu FGSPORT již reagovala i továrna Dunlop, která v současné době oficiálně podporuje týmy HM Plant Ducati, NCR Ducati a Alstare Suzuki. Společnost Dunlop oznámila, že najala tým odborníků, kteří mají za úkol sestavit žalobu proti společnosti Maurizio Flamminiho FGSPORT.
Manažer závodního oddělení Dunlop, pan Phil Plater prohlásil, že není jiná cesta jak se domoci svých práv, než dostat vše před justiční soud, a že vše ještě tento týden budou mít připravené.
Oficiální dodavatel pneumatik továrnímu týmu Ducati Fila, tedy společnost Michelin již také ihned oznámila, že i oni dají FGSPORT k soudu, kde si budou chtít vydobýt svá práva.
Mnozí jezdci si za dobu působení ve třídě Superbike, ale i ve třídě Supersport a Superstock zvykli na jeden druh pneumatik a uvážíme li, že například ve třídě Superbike používá pneumatiky Pirelli pouze tým DFX Ducati, jistě málokterý z jezdců bude chtít dobrovolně začít jezdit na jiných pneumatikách. Podíváme li se naopak na výkony týmu DFX s pneu Pirelli, dojdeme k závěru, že rozhodnutí o exkluzivním právu dodávat pneumatiky všem týmům nerozhodovaly pouze sportovní kvality!
Článek o kauze Pirelli a WSBK si můžete přečíst například ZDE

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist