Ducati v Brně (1)

Zpráva továrního týmu Ducati Marlboro o včerejším testování na okruhu v Brně.

Na dvou okruzích testovala včera továrna Ducati, když vývojový tým proháněl své stroje po italském Mugellu a oficiální tým Ducati Marlboro se svými jezdci Troyem Baylissem a Lorisem Capirossim testovali na našem Masarykově okruhu v Brně. Čtyři motocykly, čtyři oddělené skupiny mechaniků a inženýrů se věnovali zdokonalení motocyklů Ducati Desmosedici nejen pro zbývající, druhou polovinu letošní sezóny, ale i sezóny příští v roce 2004.
Dvoudenní test se zaměřením na přípravu stroje pro srpnovou Grand Prix České Republiky tedy absolvovali současně čtvrtý i pátý muž celkové klasifikace šampionátu MotoGP, když středečním cílem bylo najezdit co nejvíce kilometrů a při tom hledat nejlepší nastavení. O tom jak se to povedlo svědčí dosažené časy, když Troy Bayliss při svých 55. kolech dosáhl času 2:01,43, zatímco Loris Capirossi během svých 33. kol pokořil dokonce dvouminutovou hranici, když jeho nejrychlejší kolo bylo za 1:59,86. Znamená to, že nová ducati svou premiéru v naší zemi zvládla na výtečnou, když Loris zajel rychleji než nejlepší muž loňského závodu.
Současně s testy v Brně probíhají testy Ducati na okruhu v Mugellu, kde se strojem Ducati Desmosedici jezdí nejen stálý testovací jezdec Vittoriano Guareschi, ale i motocyklová legenda Randy Mamola. Jezdci testují stroje pro příští sezónu, když v teplých podmínkách italského okruhu (38 °C) testovali nové díly na zlepšení chladící efektivity motoru.
Jezdci na okruhu Mugello i u nás v Brně zakončí testování svým druhým dnem, který je na programu dnes, kdy se na Masarykově okruhu okruhu kromě Ducati Marlboro a týmu Elit Grand Prix pohybují již i členové týmu Repsol Honda, Alice Aprilia, Kawasaki Racing, Proton KR, Yamaha d´Antín, Pramac Honda, Camel Pramac Honda Pons a další týmy nejen ze třídy MotoGP.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist