Ducati Marlboro před Motegi

Na poslední okruh, kde ještě nejezdily, se chystá tovární tým italské Ducati se svými jezdci Capirossim a Baylissem.

Podruhé v letošní sezóně se stroj Ducati Desmosedici představí v Japonsku, když oba jezdci týmu absolvují Grand Prix Pacifiku na okruhu Twin Ring v Motegi. První zastavení v této zemi přineslo vynikající úspěch továrnímu týmu Ducati Marlboro, když hned při své první Grand Prix zaznamenali pódiové umístnění. Skoro šest měsíců poté přijíždí tým do Motegi ve zcela jiné pozici. Zatímco v Suzuce nikdo nevěděl co lze od strojů a jezdců této továrny očekávat, tentokrát je jisté, že jak Loris Capirossi, tak i Troy Bayliss budou bojovat o umístnění nejvyšší. Stoj Desmosedici bude tedy opět čelit japonským gigantům na jejich vlastním hřišti, když silná bude zejména továrna Honda, které okruh v Motegi patří. Okruh v Motegi je také posledním okruhem, na které čtyřtaktní stroj Ducati Desmosedici ještě nestartoval, když na zbývajících okruzích letošního šampionátu tovární tým absolvoval alespoň testování (na některých několikrát).
Loris Capirossi se ještě před odletem do Japonska rozhodl zopakovat své pódium z prvního závodu v této zemi, kde na okruhu Suzuka dokončil dubnový závod na třetím místě. Capirossi je přesvědčen, že může na okruhu Motegi, který má rád, použít zničující sílu svého motocyklu ve prospěch správné věci.
"Minulý rok jsem jel na pětistovce a měl jsem několik dobrých soubojů se čtyřtakty a tak si myslím, že tento víkend mohu zajet opravdu dobře," říká Loris Capirossi. "Mám ten okruh opravdu rád. Není velmi technický, ale vy musíte vložit velké úsilí do brždění a do výjezdu ze zatáček. Náš motocykl má fantastické zrychlení a jeho brzdící stabilita je nyní také dobrá, protože jsme učinili na podvozku nějaké zlepšení před několika závody. Každý závod je motocykl lepší. Měl jsem nějaké vedlejší problémy v Riu, ale má rychlost opravdu znovu dokázala, že můžeme být rychlí na okruzích, které jsou pro nás nové. Motegi je zvlášť důležité, protože to je v Japonsku. Dá nám to šanci pochlubit se naší rychlostí."
Zatímco Capirossi okruh v Motegi dobře zná a má z něj již i pódiová umístnění, druhý jezdec týmu Troy Bayliss přijíždí na okruh vůbec poprvé v kariéře. Čerství otec třetího dítěte (manželka Kim porodila doma v Monacu syna Olivera během Troyova víkendu v Riu) je nyní na pátém místě celkové klasifikace, když zároveň vede i letos dost sledované hodnocení nováčků.
"Bylo krásné přijet domů z Ria a uvidět Olivera poprvé," říká pyšný otec, který se netajil svými slzami, když se po závodě v Riu vrátil do boxů, kde mu členové týmu ihned sdělili, že je potřetí otcem. "Byla hanba, že jsem nemohl být s manželkou, ale nemyslím si, že by kvůli mě změnili závod. Přichází velice činný čas pro všechny v MotoGP, ale já se na tři závody v řadě těším. Motegi je pro mě další nový okruh, ale to by neměl být problém. Já jsem si letos již zvykl na to, že se musím okruhy učit. Podle mě jsou všechny okruhy hodně stejné, jen se musíte rychle do nich dostat. "

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist