Ducati Marlboro a Rio

S velkou nadějí v nedělní závod přicestoval do brazilského Ria tovární tým italské Ducati.

Troy Bayliss
Myslím si, že nový motor je rozhodně dobrý způsob vstupu do budoucnosti. Twin Pulse učinil motocykl více stabilní, je hladší při přidání plynu. Vypadá to, jako by měl motocykl větší výkon, který také má. Rio není špatný okruh. Je celkem dobré se ho naučit. Jediné na co si hodně lidí vloni stěžovalo je, že tam nebylo hodně přilnavosti a já si myslím, že letos to bude stejné.
Loris Capirossi
Nový motor je pro jízdu snadnější než Four Pulse, a to jak za deště, tak i za sucha. Všichni u Ducati i v týmu pracují velmi tvrdě. Toto je od zahájení sezóny náš skutečný krok vpřed a já si myslím, že to je důležitý krok. Nyní se nechceme v pokroku zastavit. Rio je rychlý okruh, s velmi mnoho rychlými zatáčkami. Je tam také velmi rychlá rovinka, okruh vloni našemu motocyklu vyhovoval. Nikdy však nemůžete tušit co vás v Riu čeká, okruh může být velmi špinavý, což zkomplikuje práci na nastavení motocyklu. Minulý rok bylo počasí velmi proměnlivé, jeden den chladné, druhý horké. To učiní výběr pneumatik velmi složitý.
Corrado Cecchinelli technický šéf Ducati Corse
Pokud to bude možné, chceme od této doby soustředit oba naše jezdce na motocykly Twin Pulse. Znamená to mít dostatek náhradních dílů na čemž naši dodavatelé usilovně pracují. Letošní závod v Riu bude od předchozích odlišný, protože se jede o dva měsíce dříve. Budou tedy chladnější podmínky. Rio má velmi rychlou rovinku a Twin Pulse má stejnou, či o trochu menší sílu jako Four Pulse. Důležitá je zatáčka před rovinkou a proto může být nový motor lepší při maximální rychlosti, protože dává jezdcům větší důvěru na výjezdu z této zatáčky.
Livio Suppo (šéf týmu Ducati Marlboro)
Přijíždíme do Ria ve velmi pozitivní náladě. Nový motor je další krok vpřed, a proto se těšíme na další závody, které by pro nás mohly být velmi zajímavé. Velké díky všem našim technikům a zvláště pak Shell Advance za jejich důležitý příspěvek.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist