Ducati Marlboro a Qatar

Tovární tým Ducati je jediným týmem, který by mohl využít informací jezdce, jenž na okruhu Losail jezdil s motocyklem Ducati Desmosedici.

Jediný tým, který by v Qataru mohl být v malé výhodě, je tovární tým Ducati, jenž by mohl těžit z informací, které pro ně získal Randy Mamola. Tento bývalý jezdec třídy 500 ccm totiž na dvousedadlovém motocyklu Ducati Desmosedici jezdil po okruhu Losail International 9. července, kdy byl okruh slavnostně otevřen. Pro tovární tým Ducati Marlboro to tak bude alespoň malá pomoc v jejich složité sezóně. Italský jezdec Loris Capirossi totiž k nadcházející Grand Prix Qataru nastoupí se zraněním, které si přivodil poté, co v japonském Motegi zapříčinil havárii celkem šesti jezdců. Loris Capirossi má totiž zlomenou kůstku v pravé noze, tedy v noze, kterou používá pro zadní brzdu, se kterou ovládá při nájezdu do zatáček kontrolovatelný smyk zadního kola.
“Podstoupil jsem s nohou mnoho terapie a tak doufám, že pro mne nebude zranění v Qataru problém,“ říká Loris Capirossi. “Stejně to bude pro nás všechny zajímavý víkend, každý z nás ví o okruhu pouze něco málo. Také to pro mě je první Grand Prix v poušti a tak vím, že teplo učiní těžký závod. Skutečnost, že to je pro mne nový kruh mě neznepokojuje, jedna hodina mi obvykle na nových okruzích stačí k naučení. Následující tři závody, které jdou týden po sobě, nejsou pro mě nic složitého, jsem zvyklý na rychlý sled závodů. Jediná moje starost je zranění, které by mne mohlo zpomalovat v dalších dvou závodech, či dokonce vyřadit mě z nich.“
Poté, co absolvoval nadějný závod v japonském Motegi, doufá i Troy Bayliss ve šťastný konec. Při svém posledním startu na motocyklu Ducati Desmosedici totiž Bayliss předvedl skvělou stíhací jízdu, která jej vynesla až na páté místo. Pak však nezvládl průjezd jednou z mnoha náročných zatáček a havaroval.
“Ten pád byla skutečná hanba, protože vím, že jsem jezdil dobře,“ řekl Troy Bayliss před odletem do Qataru. “Já se dostával po závaru v první zatáčce postupně kupředu a když jsem byl již na dobré pozici, tak jsem uklouzl. Od té doby jsem se připravoval na Qatar, abych se ujistil, že tam pojedu dobře. Nevím co si myslet o okruhu Losail, podle nákresu však vypadá, že to bude plynulý okruh, což je dobré. Je pro mě dobré jet někam, kde nikdo ještě nejezdil. Od doby kdy jsem začal v MotoGP, jsem závodil na mnoha neznámých okruzích, zatímco ostatní jezdci na těchto okruzích závodili roky. Doufám, že dráha nebude hodně špinavá od písku.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist