Ducati Fila vládne ve WSBK

Régis Laconi na prvním místě celkového pořadí Mistrovství Světa Superbike, James Toseland na druhém ... co víc si může továrna Ducati přát?

Francouzský jezdec Regis Laconi ovládl čtvrté kolo Mistrovství Světa Superbike, které se konalo v neděli na italském okruhu Autodromo Nazionale di Monza. Laconi nejprve zvítězil v sobotním Superpole a posléze si připsal první double kariéry, kterým se může pyšnit za vítězství v obou závodech třídy Superbike. Dvojité vítězství také poslalo Francouze, který šampionát nezačal zrovna oslnivě, do čela celkového pořadí, když má nyní rovných 120 bodů.
"V Monze, která je pro Ducati důležitá, to byl fantastický víkend," říkal spokojený Laconi. "Získal jsem vedení v šampionátu, jsem nejen kvůli sobě hrozně šťastný. Děkuji mému týmu, odvedl ohromnou práci. Tyto vítězství jsou pro ně. Znovu jsem neměl mnoho štěstí při startu, ale měl jsem výborný motocykl."
Týmový kolega Laconiho, britský jezdec James Toseland, získal po diskvalifikaci Vermeulena dvě druhá místa, čímž dovršil úspěch nejen svůj, ale i celého továrního týmu Ducati Fila. Toseland je nyní na druhém místě celkového pořadí Mistrovství Světa Superbike, když na vedoucího Laconiho ztrácí pouze tři body.
"McCoy jezdil ve druhém závodě hodně dobře, ale měl jsem štěstí v tom, že jsem měl velmi dobře nastavený předek motocyklu, tím jsem mohl brzdit později než on a získávat výhodu," říkal po závodě naopak James Toseland. "On měl lepší přilnavost v pravých zatáčkách, já naopak v levých. Byla to však férová záležitost a nádherná bitva. Šampionát nyní vypadá dobře, jsme s Régisem na prvních dvou místech. Na začátku víkendu jsem měl několik problémů, které mě trochu zklamaly, byl to však v celku dobrý víkend s fantastickým závoděním."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist