Donington - Day of Champions

Tradiční Den vítězů otevře další klání nejlepších motocyklistů světa.

Tradiční Day of Champions (Den vítězů) otevře britskou Grand Prix ve svém již klasickém termínu - tedy ve čtvrtek v předvečer startu osmého podniku letošního seriálu Grand Prix. Jako vždy kromě dalších aktivit (rozhovory, autogramiády atd.) bude centrum u improvizované aukční síně, kde se budou dražit zajímavé ceny, které do této aukce poskytli samotní jezdci současnosti i let minulých. Výtěžek této akce poputuje na konto charitativní organizace Riders for Health (Jezdci pro zdraví). Ti z vás, k kteří míříte na britské ostrovy, můžete navštívit za cenu deseti liber paddock doningtonského okruhu a této aukce se zúčastnit.
Na vaší peněženku tu bude útočit nejen týmem Suzuki Grand Prix nabídnutá péče po dobu závodního dne spočívající ve dvou kusech vstupenek do depa, obědu v prostorách týmu japonské továrny a výletu s Franco Uncinim okolo celého okruhu, ale i například kniha o jezdcích Grand Prix podepsaná nejlepšími piloty třídy MotoGP nebo mnoho zajímavostí z bezpečnostních doplňků těchto jezdců.
Kenny Roberts jr. věnoval do aukce svou loňskou kombinézu, stejně jako například Max Biaggi. Kombinézu z loňské sezóny, která je navíc i podepsaná, věnoval Marco Melandri, Lucio Cecchinello a Jürgen vd Goorbergh. Věnovanou kombinézu doplnil helmou Jeremy McWilliams, ke své kombinéze a helmě věnoval do aukce i boty Alex Barros a Colin Edwards II. doplnil bezpečnostní prvky své kariéry do kompletu, když do aukce věnoval nejen kombinézu s helmou a botami, ale přidal i rukavice. Nobuatsu Aoki k věnované kombinéze přidal dvě týmové košile s vlastním podpisem.
Vrcholem kompletní sady kožených ochranných prvků včetně přilby je týmová výzbroj Johna Kocinského, který do aukce připravil svou kompletní výzbroj z dob svého působení u týmu Kennyho Robertse sr.
Svou helmu věnoval například i Loris Capirossi, který k ní přidal ochranné plexi, které měl na své přilbě v Catalunyi při svém vítězném tažení.
Zajímavostí dražby bude jistě i sadadlo stroje Ducati, které věnoval Troy Bayliss nebo velká láhev šampaňského Frexeinet Cava, které je oficiálním zbožím pro světová pódia. Tato láhev je navíc doplněná o podpisy vítězů závodů v Catalunyi.
Takže pokud chcete utratit několik svých liber, vzhůru do Doningtonu!

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist