Další ze špatných víkendů pro WCM

Tým Petera Clifforda prožil v Sepangu další ze svých propadáků v tété sezóně.

Velká smůla se během závodu třídy MotoGP přilepila na tým WCM Petera Clifforda. Chris Burns nejprve absolvoval pětisekundový trest Stop & Go za předčasný start a posléze zajel do boxů s poruchou stroje, zatímco David De Gea byl ze závodu stažený na pokyn Petera Clifforda, který sledoval závod mimo stanoviště týmu v boxech. Když zahlédl kouř vycházející z pravé strany jeho motocyklu při brždění do zatáček, vrátil se Clifford do boxů a okamžitě dal z bezpečnostních důvodů pokyn ke stažení svého jezdce ze závodu.
"Peter Clifford viděl kouř z mého motocyklu a stáhl mě několik kol před koncem," říká o celé situaci David De Gea. "Domnívám se, když viděl ten kouř tak si myslel, že je pro mě příliš nebezpečné pokračovat v závodě. Nyní se těším do Austrálie, kde bych chtěl dobře skončit."
"Po slibných dvou dnech kvalifikace to je pro mě pouze další den velkého zklamání," říkal po závodě smutný Chris Burns. "Poté co jsem na začátku závodu zajel několik dobrých kol, byl jsem nucen zajet do boxů k penalizaci za rychlý start. Než jsem vjel do boxů, tak šlo vše dobře, bohužel po mém návratu do závodu začaly problémy. Cítil jsem problém se spojkou. Následujících šest, sedm kol jsem jel stále pomaleji a pomaleji. Musel jsem proto zajet do boxů. Doufám, že tento problém bude do příští Grand Prix vyřešen."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist