Další velký rok pro Ducati

Další rok znamenající vítězství v poháru konstruktérů i vítězství v klasifikaci jednotlivců si továrna Ducati zapsala v Mistrovství Světa Superbike.

V neděli 3. října byl ve francouzském Magny-Cours korunován nový Mistr Světa Superbike, kterým se stal James Toseland z továrního týmu Ducati Fila. Toseland se stal třetím Britem, kterému se podařilo zvítězit ve světovém šampionátu Superbike, když navázal na úspěchy Carl Fogartyho a Neila Hodgsona. James Toseland si tímto titulem dal zřejmě nejlepší dárek ke svým 24. narozeninám, které oslavil tento týden v úterý. Stal se tak i nejmladším vítězem historie WSBK, který superbikovou korunu získal.
“Chtěl bych především poděkovat všem, kdo mi pomohli stát se zde světovým mistrem,“ řekl po závodě nesmírně dojatý James Toseland. “Seznam těch, kterým bych chtěl poděkovat je nesmírně dlouhý na to, abych se zde o každém zmínil, ale zcela určitě v něm je má rodina a přátelé, GSE, Fila, Shell, Ducati Corse, celý můj tým a všichni týmový sponzoři. Myslím si, že podle konce sezóny jsem si zasloužil stát se Mistrem Světa. Poslední tři kola WSBK probíhaly opravdu velmi dobře a za to děkuji mému týmu, který mi dal tuto příležitost zvítězit na nejlepším motocyklu. Neměl jsem dnes možnost udělat chybu nebo něco špatně. Titul byl již tak blízko. S Régisem jsem absolvoval několik vynikajících závodů, bylo velmi snadné, aby byl zde nahoře nyní on.“
Druhý z továrních jezdců Ducati, Francouz Régis Laconi, přijel do Magny-Cours v podobě vedoucího muže šampionátu a na domácím okruhu, před svými fanoušky, si nepřipouštěl variantu, že nedokáže ani jednou porazit svého týmového kolegu. Dvě třetí místa však odsoudila Laconiho na konečné druhé míst v celkovém pořadí letošního Mistrovství Světa, kde továrna Ducati získala v podobě Noriyuki Hagy i třetí pozici a kde stejná továrna zvítězila i v hodnocení výrobců motocyklů.
“Asi jsem pro dnešní závody nenalezl správné nastavení motocyklu, ale chtěl bych velmi poděkovat svému týmu, všichni pracovali velmi tvrdě, ale i já jsem odvedl tu nejlepší možnou práci a to je důležité,“ řekl Régis Laconi po závodech v Magny-Cours. “Jsem spokojený, protože jsem do toho dal co jsem mohl, přesto to nestačilo. Myslím si, že i v několika dalších rocích dokážu bojovat o světové tituly. Uvnitř boxu Ducati byl v posledních několika závodech trochu větší tlak, oba jsme bojovali o titul. To je však zcela normální. Je to také poprvé pro Ducati, kdy měli oba jezdci naději na titul, nebylo to pro tým tedy snadné řešení. Všichni v Ducati však odvedli fantastickou práci, jsou světoví mistři. Já to nejsem, ale stejně jim děkuji.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist