Další úspěšný den pro Kawasaki

DALŠÍ ÚSPĚŠNÝ DEN PRO FUCHS KAWASAKI - tisková zpráva týmu MotoGP ze třetího dne testování na okruhu Sepang v Malajsii.

Fuchs Kawasaki Racing Team společně se svými jezdci Shinya Nakanem a Alexem Hofmannem pokračovali třetím a zároveň předposledním dnem v tetování na okruhu Sepang v Malajsii.
Poté co vyzkoušel nové části motoru, věnoval se odpoledne Shinya Nakano testům pneumatik Bridgestone. Zejména přední pneumatiky připravila továrna zcela nové a tak Nakano testoval novou separaci v závislosti na teplé a vlhké podmínky panující v Malajsii. Nakonec 26 roků starý jezdec zakončil den s 51. koly, při kterých dosáhl nejlepšího času 2:04,84.
Stejně jako Nakano, tak i druhý jezdec týmu Fuchs Kawasaki Racing, Němec Alex Hoffman se soustředil na testování předních pneumatik Bridgestone. V poznání pokračoval 23 roků starý jezdec celé odpoledne, které zakončil časem 2:05,28.
Pneumatiky budou hlavní náplní testů i zítra, tj. čtvrtý den tohoto testování. Zatímco se dnes všechno soustředilo okolo předních pneumatik, zítra budou na pořadu dne zadní pneu Bridgestone.
Shinya Nakano: nejlepší čas - 2:04,84 (51 kol)
Nedokázal jsem zlepšit včerejší nejlepší čas, ačkoliv jsem mu byl hodně blízko, ale celkově jsem spokojený s pokrokem, který jsem dnes učinil. Dnes ráno jsem testoval různé nové věci na motocyklu, které měly pozitivní účinek na stabilitu při brždění, ačkoliv to učinilo motocykl trochu těžší pro kontrolu plynu a trochu málo to zhoršilo stabilitu při změně směru jízdy. Také jsem testoval mnoho předních pneumatik a já při tom našel jednu opravdu dobrou pro tento okruh. Zítra přejdeme k testování zádních pneumatik a dále budeme pokračovat v práci na zlepšení motocyklu.
Alex Hofmann: nejlepší čas - 2:05,28 (56 kol)
Dnes byl den pro testování pneumatik a já dokázal zvládnout vyzkoušet opravdu mnoho pneumatik, obzvláště předních. Našel jsm jednu kombinaci, která vypadá, že bude pro tento okruh opravdu dobrá. Pomohla nám poodhalit problém s nastavením pérování. Časy na kolo byly dnes mírně pomalejší z důsledku velkého větru, který byl po celý den opravdu hodně silný. Trochu se zmírnil až v pozdním odpoledni. Z pokroku, který jsme dnes učinili, jsem šťastný. Zítra vyzkouším mírně pozměněný podvozek a nadále pokračovat v přípravě motocyklu.
Harald Eckl: manažer týmu
Dnes jsme neviděli velký postup na jednotlivých časech na jedno kolo, jako tomu bylo v předchozích dnech, ale toto je vždy cesta k závodění. První zlepšení přichází vždy rychle, ale pak již musíte o každou desetinku tvrdě bojovat. Je to těžká práce, ale já jsem přesvědčený, že s podporou Shinyi, Alexe a jejich posádek, budeme v pokroku zítra během posledního dne na Sepangu pokračovat. Celkově mohu říci, že jsem s výsledky dosavadního testování na Sepangu spokojený. Myslím, že rychlými pokroky, které jsme na našem nově přebudovaném motocyklu Ninja ZX-RR učinili, jsme překvapili několik lidí.
Zdroj a fotografie - Tisková zpráva týmu Fuchs Kawasaki Racing

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist