Další kolo tipovačky

Bylo zahájené další kolo tipovací soutěže, na výsledcích posledního kola právě pracuji - ještě dnes budou výsledky tipovačky všem přístupné.

Ještě jsem sice nevyhodnotil poslední kolo tipovačky, ale již nyní vám přináším nabídku na nadcházející víkendové zápolení. Takže neotálejme a hurá do toho, je toho totiž hodně.
Tipujeme vítěze závodů Grand Prix na britském okruhu Donington Park a samozřejmě i přesné umístnění našeho Jakuba Smrže v závodě třídy 250 ccm. Jarda Huleš opět nestartuje kvůli své zraněné ruce a tak si na tip s jeho jménem musíme opět počkat.
Dále se jedou závody World Superbike na okruhu Laguna Seca a tak si zatipujeme vítěze sobotního Superpole a vítěze dvou závodů, které se jedou v neděli večer (a v noci) našeho času (21:00 a 24:00). Pokochat se "Vývrtkou" a snažit se o další světový bod odlétá v úterý také náš Jirka Mrkývka a tak nemůže mezi nabídkou chybět ani tip na jeho přesný výsledek v závodech WSBK.
Na stejném okruhu se koná od čtvrtka také další kolo silničního šampionátu AMA Pro Racing a tak si zatipujeme vítěze závodů SBK (jede se jeden závod), SS, FX, STK a GP 250.
Na okruhu v Mostě se koná další díl Mistrovství Evropy a tak si zatipujeme na naše jezdce. Nevím sice kompletní listinu startujících jezdců z naší země, ale budeme tipovat na standardní účastníky evropského šampionátu a tak mě zajímá přesná umístnění Igora Kalába, Václava Bittmana a mimořádně také Michala Březiny (vše třída 125 ccm), dále Radomila Rouse, Michala Filly a Lukáše Peška (250 ccm), no a pro třídu Supersport jsem vybral Jiřího Kadeřábka, který se jistě zúčastní velmi rád závodu šestistovek.
Všechny tipy jsou honorovány klasicky deseti body, ale závěrem mi dovolte opět vyhlásit mimořádné tipování v podobě sázky do loterie, kdy můžete vsadit všechny své doposud nashromážděné body, či nějaký, libovolný počet vámi dosažených bodů v sázce na čas.
Nyní již na co se bude sázet - na kalifornském okruhu Laguna Seca budou startovat dva Češi, když první z nich pojede závod WSBK (Jiří Mrkývka) a druhý se tradičně zúčastní závodu AMA SBK (Vincent Haškovec). Otázka tedy zní - kdo z těchto dvou jezdců bude rychlejší? Protože vzhledem k časové tísni jsou pro AMA Pro Racing zkrácené tréninky a kvalifikace, budeme porovnávat čas Vincenta Haškovce nejen z kvalifikace, ale i z tréninku (ten rychlejší) a čas Jiřího Mrkývky pouze ze dvou kvalifikačních tréninků.
Vyberte si tedy dle vlastního uvážení kdo z těchto dvou jezdců dokáže zajet rychleji jedno kolo na okruhu Laguna Seca u kalifornského Monterey a vsaďte na něho své body. Pozor však na to, že zde platí to samé co v případě maximální rychlosti na okruhu Montmelo v Catalunyi a tedy, že pokud se ve jménu netrefíte, bude vám vámi vsazená částka odečtená z vašeho bodového konta.
Jak toto zapsat do svých tipů? Jednoduše napište například - Laguna: čas - Mrkývka za 30 bodů, či například - Haskovec: čas 20 bodů (nebo prostě nějakým srozumitelným způsobem označte jezdce, kterého jste si vybrali a uveďte kolik vsázíte bodů - vždy však maximálně tolik, kolik máte na svém kontě /ještě dnes budou aktualizované data v tipovačce/).
Závěrem jedna nápověda - Jirka Mrkývka má určitě lepší motocykl, okruh Laguna Seca patří mezi okruhy, na které se Mrkva těší a nejinak to je i v letošním roce, jak mi osobně sdělil v Mostě. Naproti tomu však Vincent Haškovec také disponuje velice dobrým materiálem v podobě stroje Suzuki GSX-R1000, co je však podle mě velmi důležité si uvědomit při výběru jména je skutečnost, že Haskovec závodí jakožto současný Čech žijící v Kalifornii prakticky na svém domácím okruhu, který dobře zná, a na kterém často testuje.
Vzhledem k posunu času a vzhledem k mnou již jednou vzpomínané "nahuštěnosti" programu v Laguna Sece (začíná se již ve čtvrtek), končí tipování na závody AMA Pro Racing a na souboj Mrkývka vers. Haškovec ve čtvrtek v 18:00 hod. našeho času. Dámy a pánové, ...... hodně štěstí!

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist