Další info z motocyklového sportu

Bosso pro nás připravil další informace ze světa rychlých motocyklů.

* Elit - Honda: Lüthi dostane kolegu
Majitel Elit - Honda tymu Daniel Epp rozhodne v roce 2004 nenasadi tym 250 ccm. "Elit je ceska firma, ale v Cechach neni momentalne zadny slibny talent. Financuji od Sachsenringu jeste v tymu Yamaha - Kurz zavodni ucast Lukase Peska, ale na pristi rok neobjednam zadnou dvestepadesatku.", vysvetluje Epp. Zato bude jezdit ve tride 125 ccm jeste jeden jezdec Elitu. " Nejlepsi by byl Steve Jenkner, od toho by se mohl Thomas mnohemu priucit. Ten ma ale na 2004 platnou smlouvu a tak se momentalne poohlizime po nejakem Italovi ci Spanelovi." dodava Daniel Epp. Jednim z kandidatu je momentalni tovarni jezdec Gilery, Stefano Bianco (letos nejlepsi umisteni 14. misto v Estorilu, pozn. Bosso)
* Novinky z MS Superbiku
Proslycha se (naposled v Assenu to tak kometoval paddockovy rozhlas), ze Pierfrancesco Chili ma zajem se svym privatnim tymem "PSG-I-Team" prejit k Honde a stejne jako Ten-Kate- Team jezdit novou Fireblade 1000, a i tym Rogera Burnetta, GSE-Ducati, uvazuje podobne. Ducati chce v pristim roce nasadit stroje i do supersportu, kandidatem na misto jezdce je soucasny pilot Kawasaki v MotoGP, (a neuspesny), Andrew Pitt. Naproti tomu, po Misanu stouply sance Rubena Xause, ze dostane jeste rok sanci jezdit tovarni superbike. Jestli to ale bude v MS, ci v AMA, neni doposud rozhodnuto, nebot Duacti je na americkem trhu velmi zavisla. V pripade odchodu do AMA by tovarni special v MS jezdil bud Regis Laconi ci James Toseland. A konecne vitez z Brands-Hatch, Shane Byrne, pojede v pristim roce v tymu Monstermob-Ducati, kompletni MS superbiku.
* Testovaci jezdec u Ducati ?
Pokud sezene d´Antin penize na provoz satelitniho tymu Ducati v MotoGP (s jezdci Neil Hodgsonem a Fonsi Nietem), tak uz je obsazeno i misto testovaciho jezdce v tymu. Stal by se jim soucasny jezdec IDM v Superbike a predcasny suverenni mistr teto tridy, 22-lety Stefan Nebel z Nemecka. Pricemz by pochopitelne nebyly vylouceny jeho starty jako Wild-Card pilot na nekterych GP.
* Gilera pouze prechodnou stanici ?
Jak uz jsem napsal, tak by se popularni American japonskeho puvodu Erv Kanemoto, chtel vratit do GP. A to do nizsich obsahovych trid. V soucasne dobe vyuziva situace okolo Youichiho Uie, jezdiciho momentalne v tymu Freesoul tovarni Gileru a chtel by ho v pristim roce posadit na Hondu 125, pochopitelne s plnou tovarni podporou. V silnejsi obsahove tride je slibnym kandidatem na zatim volne misto, dalsi Japonec, mlady Yu-ki Takahashi, momentalne ctvrty jezdec japonskeho sampionatu a vloni prekvapive treti v Motegi GP.
* Biaggi neni tovarnim jezdcem
Jeste jednou potvrdil manazer HRC - Honda, Carlo Fiorani, ze Max Biaggi v zadnem pripade neni a nebude letos tovarnim jezdcem Hondy !, tedy rozhodne nepojede tovarni RCV211, kterou jezdi Valentino Rossi. "Max zna dobre podminky privatniho tymu. Dostal v Suzuce novou spojku, novou kapotaz v Le Mans a nove sasi na Donnigton. To se domluvilo uz pred nekolika mesici. V Brne byly k dispozici nektere nove tovarni dily, ale ty dostane Biaggi pouze v pripade, pokud je tym zakoupi !", dodal Carlo Fiorani.
* Chybi penize, cas a take lide
Velkou kritiku sklizi v soucasne dobe projekt MotoGP - Aprilia. K tomu zavodni reditel Aprilie, Jan Witteveen: " K uspechu jsou treba tri faktory, CAS, PENIZE a LIDE. Kdyz toto chybi, je lepsi to vzdat. My potrebujeme minimalne 20 milionu Euro na rok a tento rozpocet je velmi tezko pomoci sponzoru k sehnani.A my jsme na sponzorech primo zavisli. " V nizsich tridach je situace lehci, nebot tymy pomoci leasingu a sponzorskych penez sami financuji vyvoj novych motocyklu (dilu).
* Aprilia se nevzdava
Pocinaje Brnem dostali tri nejlepsi jezdci Aprilie v nejnizsi tride nove tovarni dily, aby se pokusili zastavit napor Hondy, resp. Daniela Pedrosy na ceste za titulem mistra sveta. Navic poprve v sezone mel Stefano Perugini k dispozici i nahradni motocykl.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist