Další body pro Proton

Celkem solidního výsledku dosáhl Jeremy McWilliams v posledních dvou závodech, kde ho dělilo od první desítky pouze pomyslné štěstíčko.

Tým Kennyho Robertse sr. Proton KR v posledním závodě sezóny opět dostal oba své motocykly KR V5 do cíle závodu, když na bodovanou pozici však dosáhl pouze v cíli dvanáctý Jeremy McWilliams. Tento belfastský jezdec tak podruhé v řadě skončil těsně za nejlepší desítkou a tak může být alespoň částečně spokojený. 39 roků starý veterán ze Severního Irska sváděl v závodě velký souboj s továrními motocykly Suzuki, ale i s motocyklem Aprilia Noriyuki Hagy, Yamahou Oliviera Jacqua nebo Hondou Ryuichi Kiyonariho. Nakonec dokázal McWilliams odjet svým soupeřům, když nestačil pouze na stroj Suzuki Kennyho Robertse jr., syna vlastníka týmu Proton KR, za kterým zaostal o tři sekundy.
"Byla to velká legrace," vzpomínal v cíli na závod Jeremy McWilliams. "Po dobrém výsledku v posledním závodě v Austrálii jsem chtěl zaznamenat další body na úplně odlišném okruhu. Ukazuje to, že vše jde správným směrem a také, že motor je již lepší. Největší problém jsem měl se svou zadní pneumatikou, která mi postupně odcházela. Znamenalo to, že jsem nedokázal udržet tempo Tamady, který mi tak ujel. Přesto jsem dopadl ještě dobře. Je tam několik míst na okruhu, kde motocykl nebyl dobrý, také mě předjížděli na rovince. O to bylo vše zajímavější. Preferuji souboje a jsem rád, že mi to tak vyšlo."
Po špatně zvolené přední pneumatice bojoval s časem i druhý jezdec Robertsova týmu Nobuatsu Aoki z Japonska. Před koncem závodu dojel Aoki oba tovární jezdce Kawasaki, před které se dokázal dostat a skončit tak na sedmnáctém místě.
"Další velmi těžký závod," říkal Japonec po jeho skončení. "Vzal jsem si špatnou přední pneumatiku a po deseti kolech jsem již neměl žádnou přilnavost. Pneumatika byla po závodě velmi poškozená. Nevím proč, předchozí dva dny se to nikdy nestalo. Cítil jsem se, jako kdybych několikrát havaroval, i když jsem nespadl ani jednou. Když to začalo klouzat, obával jsem se, že z motoru uniká olej. Koukl jsem se dolů a zkontroloval mé boty, vše bylo v pořádku. Pomyslel jsem si - dobře - a opět jsem jel. Pět kol před cílem jsem uviděl dvě Kawasaki a tak jsem se rozhodl projet okolo nich. Nemohu být se svou pozicí spokojený, ale jsem rád, že jsem je oba předjel."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist