Czech Stunt Day 2017 - Martin Krátký byl v Ostravě druhý

O víkendu uspořádali v Ostravě již pátý ročník akce Czech Stunt Day. I letos to byl mezinárodní závod, který opět přilákal více závodníků než v minulém roce. V ostravském areálu firmy Libros se sešlo téměř 50 jezdců ze 13 zemí světa. Kromě Evropanů v Ostravě soutěžilo několik jezdců z Japonska a také jeden jezdec z Austrálie. Na startu nechyběl Martin Krátký, který se této akce pravidelně účastní už od jejího zrodu.

V sobotu čekala na jezdce kvalifikace z níž se patnáct nejlepších probojovalo do finále. Martin zajel sobotní kvalifikaci na šestém místě a cíl kvalifikovat se do finále a šetřit stále bolavou nohu se podařil. V nedělním finále, už to byl opět útok na nejvyšší příčky.

Jak celý víkend probíhal Martin komentoval slovy: „Domácí závod v Ostravě je něco na co se vždy moc těším už měsíce dopředu. Ať už kvůli všem kamarádům, které během víkendu potkám nebo pro atmosféru. V týdnu před akcí jsem měl při tréninku drobný pád. Dva dny před akcí jsem musel chodit ještě o berlích a nemohl došlápnout na nohu. Rychle se to lepšilo a v pátek ráno jsem se rozhodl vyrazit.“

„V sobotu po lehkém tréninku před kvalifikací jsem měl radost z toho, že to jde a já mohl odjet kvalifikaci (6.místo). Ve neděli už nebylo proč se šetřit a nakonec z toho bylo druhé místo za Mikem Jensenem z Dánska. Dokonce to bylo jen o dva body, tak to bylo těsné, což mě moc těší.“

„Letos to pro mě bylo, už třetí druhé místo (Itálie, Lotyšsko, Česká Republika) vždy za Mikem. Před víkendem to vypadalo, že ani nepojedu a nakonec z toho byla bedna. Mám z toho velkou radost. Teď mě o víkendu čeká jedna show a další víkend závod, tentokrát ve Francii, takže po pár dnech odpočinku začínám opět trénovat."

Czech Stunt Day 2017 - Ostrava (Top5):

1. Mike Jensen (Dánsko)
2. Martin Krátký (Česká Republika)
3. Rafal Kanik (Polsko)
4. Joona Vatanen (Finsko)
5. Tomas Toth (Slovensko)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist