Colin Edwards v televizi

Tento týden přinesl americký kanál Wind Tunnel rozhovor s Colinem Edwardse, který v tomto rozhovoru kritizoval továrnu Honda a její oddělení HRC.

Tento týden v úterý byl na televizním kanálu americké společnosti Wind Tunnel vysílán pravidelný program Speed's, jehož součástí byl i rozhovor s texaským jezdcem Colinem Edwardsem. Otázky redaktora se vesměs týkaly Colinova testování a vztahu k hondě a snad právě proto bylo vidět, že je Colin při svých odpovědích velmi rozčarován.
Moderátor Dave Despain se zeptal během rozhovoru Colina, zda by nemohl porovnat technickou úroveň jeho stroje Honda RC 211V se stroji ostatních jezdců HRC. Colin Edwards svou odpovědí potvrdil již jednou na tomto serveru publikovanou skutečnost, že Honda momentálně přiděluje jezdcům několik modifikací svého čtyřtaktního stroje. Colin Edwards připustil, že důvod toho, proč jeho stroj nedosahuje stejných kvalit jako například stroje týmu Repsol Honda, je skutečnost, že tým ve kterém startuje není továrním týmem.
Po testech v Sepangu publikovala továrna Honda tiskovou verzi slabých výkonů Colina Edwardse tak, že jako hlavní problém označila Colinův špatný přechod na jiný rozměr přední pneumatiky a s tím spojené jezdecké problémy. Samotný jezdec však v televizním rozhovoru uvedl důvod problémů, které zapříčinily špatné časy na jedno kolo, zcela jiný. Podle Edwardse je problém ve spojce, když totiž zmáčkne spojku dochází k vibracím. Edwards kategoricky odmítl, že má problém se sílou motocyklu.
Slova padala i na možnost vítězství jiných strojů než Honda, kdy Edwards připustil, že i jiné stroje mohou být na některých okruzích velmi dobré, ovšem utvrzení o tom, že Honda je dobrá na všech okruzích, a že sice neví který jezdec vyhraje titul, ale že to bude určitě jezdec na Hondě ukázalo, kdo Edwardse zaměstnává.
Vedle zmínky o vztahu mezi Edwardsem a Haydenem vůči mateřské Hondě byl zajímavý konec rozhovoru, kde se moderátor zeptal, zde si nemyslí, že tvrdá kritika na adresu Hondy nebude mít dopad na jeho kariéru. Edwards však všechny ujistil, že ho nezajímá co budou v HRC říkat až zjistí co vše pronesl v tomto rozhovoru.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist