Chris Martin do toho pujde po hlavě

"Přicházím vyhrávat závody", tvrdí opravdu sebejistě Chris Martin jenž se chystá na svou první sezónu mezi nejrychlejšími jezdci.

Černý holandský fotbalista Clarence Seedorf se rozhodl, že po loňské sezóně v Mistrovství Evropy pošle svůj tým do bojů Mistrovství Světa. Znamená to, že španělský tým Seedorf Racing vstoupí do své první sezóny mezi nejlepšími týmy třídy 125 ccm. Poté co skvěle zvládl vítěz britského mistrovství třídy 125 Chris Martin (22) poslední závod Mistrovství Evropy v Cartageně, získal angažmá právě do tohoto týmu. První opravdové seznámení Martina s tímto týmem proběhlo teprve minulý týden při testech na okruhu Jerez, kde Chris jezdil prozatím se standardní verzí Aprilie.
"Tým mě opravdu chtěl získat, již v Cartageně za mnou přišli", vysvětluje britský pilot, který se mimo domácího šampionátu v roce 2002 zúčastnil také šampionátu španělského "Zřejmě jsem na ně zapůsobil a oni byli se mnou spokojení. Při prvním testu v Jerezu jsem jel hned o tři sekundy rychleji, než jsem tady dříve jezdil se svou Hondou a to jsem nyní jel pouze na starém motocyklu. Tým bude mít od Aprilie plnou tovární podporu a tak očekávám, že tady pojedu ještě rychleji."
Chris Martin jde ve stopách nových britských jezdců v Grand Prix ovšem na rozdíl od ostatních, jeho cíle jsou naprosto jiné. "Přicházím vyhrávat závody", tvrdí jednoznačně Chris Martin. "Již jsem s těmito jezdci jezdil dříve, dokonce jsem dvakrát startoval v Grand Prix na divokou kartu v Doningtonu. Vím, že je se stejným, rovnocenným, materiálem mohu porazit a ten budu mít. Jsem rád, že jsem dostal tuto příležitost a již se těším na start závodů, ukázat všem co umím", říká sebejistý Martin.
Chris Martin se také minulé pondělí setkal v Madridu se svým novým chlebodárcem, fotbalistou italského klubu AC Milan Clarencem Seedorfem, který kromě peněz propůjčil týmu také své slavné jméno. "Byl jsem mu představený, zdál se my dobrý, velmi zdvořilí. Vysvětlil nám, že tým má jeho plnou podporu. Asi je zapojený do mnoha sportů, ale tohle je poprvé kdy se pouští takto ve velkém do motocyklů."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist