Chris Burns v tvrdé přípravě

Britský jezdec Chris Burns se připravuje na svůj debut v nejprestižnější třídě Mistrovství Světa, který prožije na japonském okruhu Suzuka 6. dubna letošního roku.

Denně skoro dvacet kilometrů běhu a dvě hodiny v tělocvičně. Tak to je porce, kterou se připravuje Chris Burns (22) na vstup do kolotoče Grand Prix, na svou životní šanci v dosavadní kariéře, ve které již například přes svůj mladý věk dojel na třetím místě Mistrovství Evropy Superstock (2000) nebo na stejném místě britského šampionátu stejné třídy (2002). V loňské sezóně také tato naděje z britského Newcastlu startovala při dvou podnicích evropského šampionátu třídy Superstock na domácích okruzích (Silverstone a Brands Hatch) a výsledek? Dvě vítězství, která mu stačila na celkové osmé místo v pořadí šampionátu roku 2002.
"Zatímco čekám na dokončení motocyklů, tvrdě pracuji na své kondici. Denně 12 mil běhu a dvě hodiny s činkami", říká Chris Burns. "Dostal jsem životní šanci a tak na ní chci být připravený. Budu se muset rychle učit, ale tým i můj nový kolega Ralf Waldmann, který má opravdu hodně zkušeností, mi pomohou."
Pilot týmu Harris WCM nyní doufá, že příští měsíc, ještě před startem první Grand Prix v Japonsku, usedne na svůj nový stroj Harris R1, se kterým chce zkusit štěstí proti svým idolům Rossimu a Biaggimu.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist