Checa se ke konci modlil

"Modlil jsem se a říkal si – již pouze tři kola," řekl Carlos Checa po závodě, ve kterém přišel dvě kola před cílem o jisté třetí místo.

Špatný víkend pro tovární tým Gauloises Fortuna Yamaha dovršil po havárii Valentina Rossiho jeho týmový kolega Carlos Checa, který dvě kola před cílem závodu odstoupil pro poruchu motocyklu Yamaha YZR M1. Španělský jezdec měl do závodu raketový start, ihned se dostal na vedoucí místo, které držel bezmála dvě kola. Pak na něj úspěšně zaútočil jeho krajan Sete Gibernau a o šest kol později i druhý jezdec týmu Telefonica MoviStar Honda MotoGP, Američan Colin Edwards. Nakonec Španěla vyřadil ze závodu problém na palivovém systému.
“Chtěl bych myslet na pozitivní věci,“ říkal Carlos Checa po nedokončeném závodě v Qataru. “Můj tým odvedl opravdu dobrou práci, kterou bych chtěl ocenit, zvláště u Yamahy. Dnes nebyl pro mne nebo pro Yamahu dobrý den. Během víkendu se udělalo několik dobrých zákroků. Byl jsem spokojený se ziskem Pole Position i s prací, kterou jsem odvedl v závodě. Měl jsem pod kontrolou třetí pozici, trochu jsem také měl problémy se stabilitou. Poslední tři nebo čtyři kola jsem začal pociťovat nějaké problémy při přidání plynu. Modlil jsem se a říkal si – již pouze tři kola. Problém se zhoršoval a nakonec jsem se zastavil.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist