Checa nebyl ze závodu nadšený

Carlos Checa nebyl ze závodu ve Welkomu příliš nadšený, ale alespoň se prý poučil.

Poté co se dokázal vyhnout problémové havárii v úvodu závodu dokázal Carlos Checa dokončit druhý závod třídy MotoGP na deváté pozici. Pro továrního jezdce japonské Yamahy může být tento výsledek do určité míry zklamáním, které ještě zvýší fakt, že v průběhu celého závodu se nedostal na lepší místo než byla sedmá pozice. Nikdy se nedokázal pořádně zachytit jezdců jedoucích předním. “Ze začátku závodu jsem neměl dobrou přilnavost zadní pneumatiky a špatnou stabilitu“, říkal Checa po skončení závodu. “Nemohl jsem tvrdě brzdit ačkoliv ke konci závodu se to trochu zlepšilo a já mohl lépe držet krok s ostatními. Někdy, když jsem nejel pod plynem, jsem ztrácel zadek, který mě neposkytoval mnoho důvěry.“
Po problémovém začátku a s ubývajícím palivem v nádrži nacházel Checa stále lepší důvěru ve svůj motocykl a tak byl schopný alespoň uhájit místo uvnitř první desítky jezdců v celkovém pořadí závodu. “Na konci závodu jsem již lépe pochopil co motocykl potřebuje a mohl jsem tak dříve přidávat plyn při výjezdech ze zatáček. Pokud bych byl schopný udržet své časy na 1:34 mohl jsem bojovat o pátou pozici,“ přidává Checa a upozorňuje, že to byl další závod, z kterého se poučil.
Problému Carlose Checy v první polovině závodu si všimla i hlavní postava týmu Fortuna Yamaha pan Davide Brivio. “Pro Carlose to nebyl snadný závod. Zdá se, že motocykl začal pracovat dobře až ve druhé polovině závodu. Carlos dostal správný rytmus na konci, kdy již bylo příliš pozdě,“ říkal Brivio na obhajobu Carlosova zklamání.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist