Chaz Davies příští týden testuje

Britský pilot třídy 250 ccm Chaz Davies se připravuje ke svému prvnímu seznámení s italským motocyklem Aprilia, se kterým bude testovat na okruhu Jerez de la Frontera.

Britský pilot Chaz Davies je dalším z mnoha mladých jezdců, kteří tuto roční dobu věnují dohánění zameškaného učiva. Stejně jako mnoho jiných, tak i tento jezdec třídy 125 ccm se pilně učí a chodí k různým zkouškám. "Škola je pro mě velmi důležitá a pokud nestihnu kvůli závodům všechny zkoušky, pravděpodobně je dokončím příští rok v nějaké škole pro zaměstnané lidi", říká Chaz Davies o svém vzdělání.
Není to však pouze vzdělání, čím nyní prochází britský jezdec. Pro letošní rok Davies mění kubaturu a tak pochopitelně jedním z množství věcí je načerpání svalové hmoty. "Už jsem si povšimnul prvních výsledků. Nyní dělám více kliků než jsem dokázal udělat dříve. Mimo cvičení jezdím hodně na horském kole", doplňuje jezdec svou výpověď o současném způsobu života.
Další součástí přípravy na letošní sezónu je pro Daviese jízda na motokrosovém stroji, se kterým se prohání v lesích okolo domu svých rodičů. "Zem je po deštích hodně nasáklá a tak na jednou místě nemůžete dlouho jezdit, brzo se to promění v bažinu. Problém jsou také lidé, kteří jezdí do lesa na koni, těm se moje jízda v jejich blízkosti moc nelíbí."
Chaz Davies nyní již konečně usedne na svůj stroj Aprilia 250, se kterým se příští týden (17. - 19. ledna) zúčastní testování na okruhu Jerez de la Frontera. Sám si ovšem připouští, že jízda na silnějším motocyklu bude pro něj především velkou zkouškou.
Zajímavá situace se však rozprostírá okolo Chaze ohledně jeho věku (*10. 2. 1987). "Testy ve Španělsku budou zábavné, protože já stále ještě nemůžu v Británii jezdit na takto silném motocyklu. Ve Španělsku je jiná vyhláška a tak tam můžu bez sebemenších problémů testovat", říká jezdec jenž šestnácti let, které jsou v Británii spodní hranicí pro jízdu na motocyklu 250 ccm dosáhne až těsně před polovinou února. Profil Chaze Daviese

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist