CEV - Valencia

Karel Pešek, Lukáš Šembera a Michal Drobný se představili v předposledním podniku španělského mistrovství, které se o tomto víkendu konalo na okruhu Valencia.

Český motocyklový závodník Lukáš Šembera dokončil dnes předposlední závod Mistrovství Španělska 125 ccm na 30. místě, když osudným se mu stalo druhé kolo. Šembera do závodu na okruhu Ricardo Torma ve Valencii startoval z 20. pozice, kterou si vybojoval v sobotní kvalifikaci, do které nastoupilo 83 závodníků. Druhý český zástupce v této třídě, Karel Pešek z týmu Intermoto Czech, se nedokázal do závodu kvalifikovat, když s časem 1:47,469 skončil až na 37. místě ve své skupině, přičemž v součtu časů obou kvalifikačních skupin byl Pešek na 74. pozici.
Bohužel stejně jako Pešek dopadl i Michal Drobný, který ve Valencii startoval s motocyklem Yamaha ve třídě Supersport. Michal se ve své skupině umístil na 23. místě (startovalo 57 jezdců), v součtu časů obou skupin pak byl 43. pozici.
Závod třídy 125 GP vyhrál Brit Scott Redding (Blusens BQR Aprilia) před Francouzem Alexisem Masbouem (FFM Honda) a třetím Efrénem Vasquezem (Blusens BQR Aprilia). Závod supersportů se stal kořistí domácího Joana Lascorze (Glaner Motocard Honda), který dojel před druhým Britem Greame Gowlandem (Honda Joe Darcey) a třetím Australanem Joshuou Brookesem (Stiggy Motorsports Honda). Závod litrové třídy Formula Xtreme již byl bez české účasti, ale naopak s účastí několika zajímavých a především velmi rychle jedoucích jezdců (Xavier Simeon, Ivan Silva, Jose Luis Cardoso, Enrique Racamora). Z vítězství se radoval Španěl David de Gea (Bluesens BQR Suzuki), před svým týmovým kolegou Josepem Sardou a Sergio Fuertesem z týmu Suzuki Motorrad.
Poslední závod CEV je na programu již následující víkend, kdy se jede na okruhu Jerez de la Frontera.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist