CEV Fortuna - Valencia

Předposlední kolo španělského šampionátu silničních motocyklů zná své vítěze. Příští týden se v Jerezu totálně uzavře letošní sezóna všech závodů silničních motocyklů.

125 ccm:
Vítězem závodu třídy 125 ccm se stal již jistý španělský mistr pro tento rok Alvaro Bautista (Aprilia), který 18 kol tohoto závodu zvládl za 31:00,914 minuty a porazil tak o 5,1 sekundy druhého Gábora Talmacsiho, jenž již startoval na svém novém stroji značky Malaguti. Na třetím místě dokončil závod domácí Sergio Gadea. Čtvrté místo vybojoval další z domácích pilotů Manuel Hernandez, který na pátou pozici odsunul německého mladíka Georga Fröhlicha.
Supersport:
Z plejády domácích jezdců byl nejúspěšnější v předposledním závodě letošního roku Víctor Carrasco (Honda CBR 600R), který 19 kol absolvoval za 32:02,247 minuty. Se ztrátou 2,1 sekundy dokončil závod na druhém místě bývalý jezdec Grand Prix Rául Jara Yamaha YZF R6), který tak přišel i o teoretickou možnost stát se španělským mistrem této kategorie. Třetí dokončil závod opět domácí Javier Fores před čtvrtým Juliánem Mazuecosem. Pro páté místo si dojel Martin Cardenas, který byl také nejlepším cizincem, když v jeho pasu zeje v místě národnosti nápis Columbie. Šestým místem v tomto závodě se zajistil letošní titul šestistovek Iván Silva.
Formula Extreme:
Z vítězství v závodě litrových čtyřtaktů se radoval José Luis Cardoso, který svou Yamahu YZF R1 přivedl do cíle po devatenácti kolech za 31:12,507 minuty. Druhý skončil José David De Gea (Suzuki GSX-R1000), který si tak jistě spravil náladu po katastrofické sezóně v týmu WCM Petera Clifforda. Třetí dokončil závod Carmelo Morales před čtvrtým Danielem Ribaltou a pátým Davidem Tomásem. Šampionát CEV Fortuna pokračuje svým posledním kolem již další neděli, kdy je na programu finále na krásném okruhu Jerez de la Frontera.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist