Cerigioni chce opět slávu

Majitel týmu Abruzzo se chce se svými novými jezdci opět dostat na nejvyšší příčky Grand Prix 125 ccm. Pomoci k tomu mu mají Max Sabbatani a Stefano Perigini.

Giordano Cerigioni získal pro svůj tým prostřednictvím Kazuto Sakaty světový titul ve třídě 125 ccm. Při IRTA testech v Jerezu si jistě alespoň na chvilku na svůj jeden z nejkrásnějších okamžiků sportovního života vzpomněl, když se jeho jezdec Stefano Perugini objevil ne prvním místě průběžné klasifikace testů. Cerigioni letos pro svůj tým Abruzzo angažoval dvojici italských zkušených jezdců Maxe Sabbataniho a již zmíněného Stefana Peruginiho.
“Stefano je jezdec, kterého jsem vždy měl rád“, vysvětluje svou volbu Cerigioni. “Je rychlý s velkou kvalitou, který ve své kariéře nebyl moc šťastný. Chopil jsem se jeho příležitosti a věřím, že je schopný velkých věcí“, říkal Cerigioni, kterého pochopitelně příjemně překvapil úspěch jeho jezdců při IRTA testech v Jerezu de la Frontera.
Rodinný tým Ambruzo ve své historii již vyzdvyhl na povrch motocyklového světa několik kvalitních jezdců. Sakatův úspěch v roce 1998 jsem již vzpomínal, ale naposledy to byli například Gino Borsoi a Steve Jenkner, kteří za tento tým vybojovali své první pódiové umístnění. “V roce 1998 jsme vyhráli titul a je jasné, že tento úspěch si chceme zopakovat“, vysvětluje Cerigioni.
Tým nyní čeká na potvrzení soukromých testů Aprilie na okruhu Mugello, které by se měly konat 24. a 25. března. “Vše záleží na logistice. Pokud budeme schopni dostat materiál do Mugella a ještě následně vše zabalit a transportovat do Japonska, tak bychom se rádi zúčastnili posledního předsezónního testování“, uzavírá Cerigioni své vyprávění.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist