Capirossi, Biaggi a Melandri o Doktorovi

Italští jezdci Capirossi, Biaggi a Melandri krátce hovořili na téma Valentino Rossi a jeho přestup k Yamaze.

Výstava v Bologni poskytla nejen mnoho pohledů na novou a zajímavou techniku jednostopého světa, ale i velké seskupení motocyklových hvězd. U této příležitosti položili redaktoři sportovního La Gazzetta dello Sport italským jezdcům třídy MotoGP otázku co si myslí o přestupu Valentina Rossiho od Hondy k Yamaze. Na tuto otázku odpovídali Max Biaggi, Loris Capirossi a Marco Melandri.
Loris Capirossi je jediným jezdcem, který dokázal porazit stroj Honda RC 211V, když zvítězil v Grand Prix Catalunye a proto nikoho nepřekvapilo, když nejprve odpověděl, že chce vyhrávat v každém závodě. "Chtěl další výzvu," řekl poté Capirossi na přestup svého krajana. "Ovšem Yamaha mu zaplatila také velké množství peněz," doplnil drobný Ital.
Kdo chce využít odchodu Rossiho od Hondy je Max Biaggi, který prohlásil, že narozdíl od Rossiho Hondě věří. "Rossi bude jezdit na Yamaze dobře. Jisté je, že Yamaha do příští sezóny dá naprosto vše. Nicméně já věřím v Hondu, Honda má potenciál vyhrávat a já doufám, že tak budu dělat," řekl na toto téma čtyřnásobný Mistr Světa třídy 250 ccm.
Daleko nejméně zkušeností ve třídě MotoGP má mladý Marco Melandri, který svůj debutující rok doplnil nejen o několik zajímavých výsledků, ale také o několik mladických prohřešků ve své jízdě. Melandri byl příchodem Rossiho k Yamaze donucený ustoupit z továrního týmu a přestěhovat se do satelitní odnože. "Valentino přijal riziko tím, že si vzal od Hondy její mechaniky," říká Macio, který si nemyslí, že právě vstup Jeremy Burgesse a jeho lidí bude mít na motocyklu Yamaha YZR M1 dobrý vliv. "Asi bych preferoval mechaniky od Yamahy, kteří motocykl již dobře znají," doplňuje Melandri, který však za největší favority sezóny 2004 vidí Sete Gibernaua a Lorise Capirossiho.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist